Συρία: Ξεκίνησαν οι κοινές περιπολίες Τουρκίας και Ρωσίας

Συρία: Ξεκίνησαν οι κοινές περιπολίες Τουρκίας και Ρωσίας

Με βάση το Μνημόνιο του Σότσι, οι περιπολίες αναμένεται να φτάσουν σε βάθος 10 χιλιομέτρων στη βόρεια Συρία

usa_turkey_syria
Οι τουρκικές και οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν σήμερα να κάνουν τις πρώτες κοινές περιπολίες τους στη βορειοανατολική Συρία, μετά το πέρας της εκεχειρίας 150 ωρών, δήλωσε στο Reuters τουρκική στρατιωτική πηγή.

Οι κοινές περιοπολίες της Ρωσίας και της Τουρκίας στην περιοχή προβλέπονται από συμφωνία που σύναψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Μνημόνιο που υπεγράφη στο Σότσι, οι περιπολίες αυτές θα γίνονται σε βάθος 10 χιλιομέτρων στο συριακό έδαφος. Ωστόσο, ενδέχεται να επεκταθούν πέρα από το συγκεκριμένο όριο, ανάλογα με τις εδαφικές συνθήκες του εδάφους και τη στρατηγική αξία της περιοχής.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, πάντως, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι περιπολίες αυτές θα ξεκινήσουν να γίνονται σήμερα σε βάθος 7 χιλιομέτρων στο συριακό έδαφος, δηλαδή σε μικρότερο βάθος από τα 10 χιλιόμετρα που ορίζονται από την συμφωνία της 22ας Οκτωβρίου μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε και αυτός την έναρξη σήμερα των κοινών περιπολιών.

«Στις περιπόλους μετέχουν 9 ρωσικά και τούρκικα θωρακισμένα οχήματα και την ασφάλεια της δύναμης εγγυάται ένα BTR-82 (θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα) του ρωσικού στρατού. Η διαδρομή (που θα καλύψουν) ανέρχεται σε περισσότερα από 110 χιλιόμετρα», διευκρινίζει ο ρωσικός στρατός σε ανακοίνωσή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης