Megxit: Η βασίλισσα ήξερε για τα σχέδια των Μέγκαν-Χάρι και τους είχε συμβουλεύσει να μη βιαστούν

Megxit: Η βασίλισσα ήξερε για τα σχέδια των Μέγκαν-Χάρι και τους είχε συμβουλεύσει να μη βιαστούν

Το κείμενο της ανακοίνωσης εστάλη στον πρίγκιπα Κάρολο και στον πρίγκιπα Ουίλιαμ μόλις 10 λεπτά πριν από τη δημοσιοποίησή του - Γιατί τελικά έσπευσε το ζεύγος να δημοσιοποιήσει τα σχέδιά του;

meghan_ar
Την ώρα που η Μέγκαν βρίσκεται στον Καναδά αφήνοντας πίσω της συντρίμμια, η γιαγιά του κοκκινομάλλη δούκα του Σάσεξ προσπαθεί να βρει τρόπους για να μετριαστούν οι επιπτώσεις που θα έχουν στην εικόνα του στέμματος η παραίτηση του ζεύγους από τα βασιλικά καθήκοντα και η μετεγκατάστασή τους στη Βόρεια Αμερική. Εμπειρογνώμονες επί των βασιλικών θεμάτων επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητες οι συνομιλίες Βρετανών και Καναδών υπουργών προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για το οικονομικό και όχι μόνο κομμάτι αυτής της απόφασης.

Τι θα γίνει με τους τίτλους των Μέγκαν και Χάρι; Τι θα συμβεί με την οικονομική ενίσχυση που λαμβάνουν από την βασίλισσα Ελισάβετ για την εκτέλεση των καθηκόντων τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας; Μέγκαν και Χάρι θέλουν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι, ωστόσο εγείρονται πολλά ερωτήματα σχετικά με τα χρήματα που παίρνουν τόσο από τους φορολογούμενους όσο και από τον ίδιο τον πρίγκιπα Κάρολο. Και μπορεί, σύμφωνα με ειδικούς, να βγάλουν εκατομμύρια δολάρια με το νέο τους ρόλο, ωστόσο, πολλοί αναρωτιούνται γιατί να συνεχίσει η βασιλική οικογένεια να τους χρηματοδοτεί.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η μετεγκατάστασή τους στο εξωτερικό θα μπορούσε να επιβαρύνει με περισσότερα εκατομμύρια λίρες τους Βρετανούς φορολογούμενους. Για την ασφάλειά τους, σύμφωνα με στοιχεία της Σκότλαντ Γιαρντ, τα χρήματα που δαπανώνται ετησίως αγγίζουν τις 600 χιλιάδες λίρες. Μέχρι τώρα, η ασφάλειά τους αποτελείται από έξι αστυνομικούς. Για τις επίσημες επισκέψεις των βασιλικών μελών στο εξωτερικό, η χώρα υποδοχής είναι αυτή που επιβαρύνεται με το κόστος για την ασφάλειά τους, κάτι όμως που δεν συμβαίνει όταν αλλάζει ο τόπος διαμονής.

Από την πλευρά του, πάντως ο πρίγκιπας Κάρολος έχει αποφασίσει να «κόψει» την χρηματοδότηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Κλείσιμο
Mixed reactions to #Megxit


Ο πρίγκιπας Κάρολος «κόβει» την χρηματοδότηση

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «The Times» του Λονδίνου, ο πρίγκιπας Κάρολος δεν φαίνεται διατεθειμένος να κόβει «λευκή επιταγή» στους Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι, από εδώ και στο εξής. Μέχρι πρότινος, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ λάμβαναν μαζί με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον συνολικά περίπου 4,9 εκατομμύρια λίρες από την περιουσία του Καρόλου στην Κορνουάλη. Συγκεκριμένα, η πηγή ανέφερε: «Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα κόβει λευκή επιταγή πλέον στον γιο του». Με λίγα λόγια τα 2,3 εκατομμύρια λίρες δεν θα μπαίνουν πλέον στον... κουμπαρά του πρίγκιπα Χάρι.

Το ζευγάρι, αναφέροντας στη δήλωσή τους ότι θα περνούν τον χρόνο τους ανάμεσα σε Αγγλία και Βόρεια Αμερική, υπονοούν τον Καναδά, όπου και πέρασαν τις γιορτές των Χριστουγέννων, αν και υπαινίσσονται ότι θα μπορούσαν επίσης να περνούν χρόνο και στις ΗΠΑ, όπου διαμένει η μητέρα της Μέγκαν Μαρκλ, Ντόρια Ράγκλαντ. Για την ασφάλεια των πρώην βασιλικών μελών, ποιος θα πληρώνει εκεί; Η κυβέρνηση του Καναδά ή η βρετανική κυβέρνηση; Επιπλέον, ποια θα είναι εκεί τα προνόμιά τους;

Η βασίλισσα ήξερε για τα σχέδια των Σάσεξ και τους είχε συμβουλεύσει να μην βιαστούν

Η βρετανική εφημερίδα «Evening Standard» αποκαλύπτει ότι, η βασίλισσα Ελισάβετ ήξερε για τα σχέδια του ζεύγους αλλά είχε συμβουλεύσει τον πρίγκιπα Χάρι να μην βιαστεί να προβεί σε ανακοίνωση. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Χάρι είχε ζητήσει αυτές τις μέρες να συναντηθεί με τη βασίλισσα στο Σάντριγχαμ, κάτι που δεν κατέστη άμεσα δυνατό. Γνωρίζοντας τι θα του πει, η βασίλισσα μέσω του γραφείου της τον κάλεσε να μη βιαστεί να κάνει κάποια ανακοίνωση.

Η πληροφορία ότι τα σχέδια των Σάσεξ είχαν διαρρεύσει στην εφημερίδα «Τhe Sun» φαίνεται ότι οδήγησε τελικά το ζευγάρι να ανακοινώσει ξαφνικά τα σχέδιά του το βράδυ της Τετάρτης. Το κείμενο της ανακοίνωσης με το οποίο το ζεύγος ενημέρωνε τον βρετανικό λαό για τα σχέδιά του, εστάλη στον πρίγκιπα Κάρολο και στον πρίγκιπα Ουίλιαμ δέκα λεπτά πριν από τη δημοσιοποίησή του.

"Megxit" makes headlines in Britain after royal bombshell | AFP


Αποκαλύπτεται επίσης ότι ο πρίγκιπας Χάρι είχε στείλει στον πατέρα του ένα email με τις γενικές γραμμές του σχεδίου του, το οποίο κρίθηκε όμως ανεπαρκές, καθώς δεν κάλυπτε το θέμα της χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ.

Το γεγονός ότι το εγγόνι της την αψήφισε πλήγωσε τη βασίλισσα Ελισάβετ. Πάντως, σύμφωνα με πηγές από το Παλάτι, η βασίλισσα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και ο δούκας του Κέμπριτζ, Ουίλιαμ, έδωσαν εντολές στους αξιωματούχους του Παλατιού για ταχεία εύρεση «λειτουργικών λύσεων» ώστε να μπορέσει το ζεύγος των Σάσεξ να υιοθετήσει το νέο ρόλο που επιθυμεί.

Θα επιστρέψει στην ηθοποιία η Μέγκαν Μαρκλ;

Την ώρα που τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ προσπαθούν να... χωνέψουν την «ανταρσία» των Σάσεξ, η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, αφήνει να αιωρείται το ενδεχόμενο επιστροφής της στα τηλεοπτικά πλατό ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ μελετά τις επόμενες κινήσεις της.

Άραγε, η βασιλική «έξοδος» των Μέγκαν και Χάρι σηματοδοτεί την επιστροφή της δούκισσας του Σάσεξ μπροστά στις κάμερες;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα «Bild».
Στην γνωστή τηλεοπτική σειρά «Suits», η Μέγκαν λάμβανε το ποσό των 45.000 ευρώ ανά επεισόδιο. Μετά το γάμο της, όμως, θα μπορούσε να είναι αναμφισβήτητα μια από τις υψηλότερα αμειβόμενες ηθοποιούς στον κόσμο, σχολιάζει ειδικός επί των βασιλικών θεμάτων στη γερμανική εφημερίδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης