Ιράν: Βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων μετά τη «συγγνώμη» Ροχανί

Ιράν: Βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων μετά τη «συγγνώμη» Ροχανί

Η αστυνομία συνέλαβε 30 άτομα - Οπτικό υλικό δείχνει τραυματίες να μεταφέρονται, αίμα στους δρόμους και ήχο από πυρά - Αξιωματούχοι της αεροπορίας από Ιράν, Ουκρανία και Καναδά συναντήθηκαν για την κατάρριψη του ουκρανικού Boeing

iran-diadiloseis
Για τις συνθήκες κατάρριψης του ουκρανικού Boing από το Ιράν συζήτησαν αξιωματούχοι της αεροπορίας από το Ιράν, την Ουκρανία και τον Καναδά, που συναντήθηκαν στην Τεχεράνη, όπως αναφέρει η ιρανική κρατική τηλεόραση. Την ίδια ώρα, η παραδοχή του ιρανικού καθεστώτος ότι κατέρριψε το αεροσκάφος προκαλεί έντονες αντιδράσεις, με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις να συνεχίζονται προκαλώντας τη βίαιη παρέμβαση των αρχών, με αποτέλεσμα να γίνουν 30 συλλήψεις.

Άγνωστο παραμένει τι συζήτησαν οι αξιωματούχοι των τριών χωρών, κατά τη συνάντηση που δημοσιοποίησε μέσω διαδικτύου η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Οι περισσότεροι από τους 176 επιβαίνοντες ήταν Ιρανοί ή είχαν διπλή υπηκοότητα. Ο Καναδάς, η Ουκρανία, η Βρετανία και άλλες χώρες που θρηνούν θύματα από την κατάρριψη του αεροσκάφους έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν την Πέμπτη στο Λονδίνο για να εξετάσουν την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη κατά της Τεχεράνης.

Κλείσιμο


Αυξημένη καταστολή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Η παραδοχή της Τεχεράνης το Σάββατο ότι κατέρριψε με πύραυλο το αεροσκάφος «από λάθος» έχει προκαλέσει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συνεχίζονται σήμερα για τέταρτη ημέρα, που συνοδεύονται από βίαιη αστυνομική καταστολή, ενώ όπως έγινε γνωστό, συνελήφθησαν περίπου 30 διαδηλωτές.

«Έχουμε ανοχή ως προς τις νόμιμες διαδηλώσεις», δήλωσε ο Γκολαμχοσέιν Εσμαϊλ, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Οπτικό υλικό που προέρχεται από το Ιράν δείχνει τραυματίες να μεταφέρονται, αίμα στους δρόμους και ήχο από πυρά. Η σοβαρότητα της κατάστασης είναι δύσκολο να διακριβωθεί εξαιτίας των περιορισμών επί της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.

Ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί δεσμεύτηκε για μια ενδελεχή έρευνα σχετικά με το «ασυγχώρητο λάθος» της κατάρριψης του αεροσκάφους σε σημερινό του τηλεοπτικό διάγγελμα. Πρόκειται για την τελευταία «συγγνώμη» σε μια σειρά δημόσιων παραδοχών της ευθύνης από την ιρανική ηγεσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης