Κορωνοϊός στο Λονδίνο: Κρούσμα στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο Gosh - Γιατρός θετικός στον ιό

Κορωνοϊός στο Λονδίνο: Διαβάστε αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr - Ο κορωνοϊός έπληξε το παγκοσμίου φήμης  διακεκριμένο παιδιατρικό κέντρο που βρίσκεται στο Bloomsbury - Κρούσμα και στο Λίβερπουλ, σύμφωνα με τους «Sunday Times»

Κορωνοϊός στο Λονδίνο: Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο του Λονδίνιου «Gosh».

Τo Street Hospital Great Ormond (GOSH) είναι ένα διεθνές διακεκριμένο παιδιατρικό κέντρο και  βρίσκεται στο Bloomsbury, το οποίο παρέχει πλήρες φάσμα εξειδικευμένων και υπο-εξειδικευμένων υπηρεσιών παιδιατρικής υγείας. Διεξάγει κλινική έρευνα και ασχολείται με την εκπαίδευση και κατάρτιση προσωπικού που εργάζεται στον τομέα της υγείας των παιδιών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema πρόκειται για γιατρό - καρδιολόγο, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Ιταλία  για διακοπές με την οικογένειά του. 

Τόσο τα προγραμματισμένα χειρουργεία, όπως και τα επισκεπτήρια έχουν αναβληθεί για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης της 9ης Μαρτίου. 

Κατά την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου, το προσωπικό αλλά και ασθενείς που ήρθαν σε επαφή με τον καρδιολόγο που νοσεί θα εξεταστούν. 

Την ίδια ώρα, θετικός στον κορωνοϊό (COVID-19) βρέθηκε χειρουργός στο νοσοκομείο Aintree στο Λίβερπουλ, σύμφωνα με ρεπορτάζ των  «Sunday Times».

Street Hospital Great Ormond (GOSH) 

Από την ίδρυσή του το 1852, το νοσοκομείο έχει αφοσιωθεί στην υγειονομική περίθαλψη των παιδιών και στην ανεύρεση νέων και καλύτερων τρόπων θεραπείας ασθενειών της παιδικής ηλικίας. Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, οι ασθενείς –οι οποίοι προέρχονταν από σχεδόν όλες τις τοπικές φτωχογειτονιές– νοσηλεύονταν σε κοινόχρηστους θαλάμους, είτε έπασχαν από σοβαρές ασθένειες, όπως βρογχίτιδα, φυματίωση ή σύφιλη, είτε από σχετικά απλές παθήσεις όπως καταρροή ή διάρροια.
Στην πολύχρονη ιστορία του, το Great Ormond Street Hospital κινδύνευσε αρκετές φορές να διακόψει τη λειτουργία του. Την πρώτη φορά διασώθηκε από την μεγάλη οικονομική κρίση του το 1858, με τη βοήθεια του Καρόλου Ντίκενς, ο οποίος μίλησε σε ένα δείπνο για την ενίσχυση του νοσοκομείου. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ήταν αρκετά για την αγορά ενός γειτονικού κτηρίου στην Great Ormond Street, που οδήγησε σε αύξηση της δυναμικότητας του νοσοκομείου σε 75 κλίνες.

Το 1878 ιδρύθηκε η νοσηλευτική σχολή Charles West, η οποία καθιερώθηκε ως εθνικό κέντρο παιδιατρικής νοσηλευτικής εκπαίδευσης μέχρι και την μεταφορά της στο Πανεπιστήμιο South Bank, το 1995. Μια δεκαετία αργότερα, το 1888, ιδρύθηκε η ιατρική σχολή του νοσοκομείου, η οποία έγινε ευρέως γνωστή ως διεθνές κέντρο αριστείας στον τομέα της έρευνας και της διδασκαλίας. Σταθμός στην ιστορία του ήταν και το 1914, όταν γυναίκες εντάχθηκαν στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Το 1927 το Great Ormond Street Hospital άνοιξε ένα νέο αναρρωτήριο, το Tadworth Court, όπου πήγαιναν παιδιά η ιατρική κατάσταση των οποίων είχε βελτιωθεί, προκειμένου να ξεφύγουν από τη ρύπανση της πόλης και να επανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Το 1938 εγκαινιάστηκε το κτήριο Southwood, το οποίο αποτελούσε το πλέον σύγχρονο της εποχή του, παρέχοντας μικρότερους θαλάμους νοσηλείας, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο μετάδοσης των λοιμώξεων.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το νοσοκομείο υπέστη εκτεταμένες ζημιές από βομβαρδισμό. Τα επόμενα χρόνια εγκαινιάστηκε η πρώτη μονάδα καρδιάς και πνευμόνων του νοσοκομείου. Το 1951 ιδρύθηκε το πρώτο σχολείο του νοσοκομείου (με μόλις ένα δάσκαλο), το οποίο σήμερα αποτελείται από 35 μέλη προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών, βοηθών διδασκαλίας, υποστηρικτικού προσωπικού και εθελοντών.

Με το πέρασμα των ετών το νοσοκομείο εξοπλίζεται με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και ιδρύει νέα εξειδικευμένα τμήματα μέχρι το 1994, οπότε και μεταστεγάζεται σε καινούργιο κτήριο. Το 2004, άνοιξε το Weston House, στο οποίο λειτουργεί το Κέντρο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Προσωπικού και στεγάζεται το Paul O’ Gorman, ξενοδοχείο για τη διαμονή οικογενειών που ζουν μακριά από το νοσοκομείο. Κατόπιν, άνοιξε το Octav Botnar, όπου στεγάστηκαν αρκετές πτέρυγες, ένα βιοϊατρικό κέντρο μηχανικής και το Κέντρο Ασθενών Εξωτερικού Harris. Μερικά χρόνια αργότερα, το 2012, εγκαινιάστηκε το Κτήριο Morgan Stanley, το οποίο στεγάζει τέσσερις πτέρυγες, μια κλινική μονάδα ερευνών τελευταίας τεχνολογίας, χειρουργεία και ένα νέο εστιατόριο. Οι εγκαταστάσεις αυτές επιτρέπουν τη θεραπεία περισσότερων παιδιών, παρέχουν επιπλέον προστασία της ιδιωτικής ζωής, όπως επίσης άνεση και ηρεμία στους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Σήμερα, διαθέτει τη μεγαλύτερη παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας, είναι το μεγαλύτερο παιδιατρικό κέντρο στο Ηνωμένο Βασίλειο για καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου για μεταμοσχεύσεις καρδιάς, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη για παιδιά με καρκίνο. Στις εγκαταστάσεις του λειτουργεί ένα ιδιαιτέρα ανεπτυγμένο νεφρολογικό τμήμα, ενώ έχει πραγματοποιηθεί περίπου το 60% του συνόλου των επεμβάσεων του Ηνωμένου Βασιλείου σε παιδιά με επιληψία.

Απασχολεί περί τα 3000 άτομα προσωπικό, και κάθε χρόνο δέχεται πάνω από 240.000 επισκέψεις ασθενών. Τα περισσότερα από τα παιδιά που περιθάλπονται στο GOSH, στο οποίο υπάρχουν πάνω από 50 διαφορετικές κλινικές ειδικότητες, παραπέμπονται από άλλα νοσοκομεία της Βρετανίας και του εξωτερικού.

Είναι μέλος του University College London (UCL) Partners, σε συνεργασία με το οποίο διεξάγει παγκόσμιας κλάσης έρευνα προς όφελος των ασθενών. Παράλληλα, μέσω της έρευνας με διεθνείς εταίρους, το GOSH έχει αναπτύξει μια σειρά νέων θεραπειών και κλινικών τεχνικών που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Από το 1852 μέχρι σήμερα, οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν πραγματοποιήσει πλήθος πρωτοπόρων επεμβάσεων, τεχνικών και μεταμοσχεύσεων, θεραπεύοντας παιδιά με θανατηφόρες ασθένειες.

Παράλληλα, το νοσοκομείο βρίσκεται στο προσκήνιο της παιδιατρικής εκπαίδευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και, μαζί με το London South Bank University, έχει εκπαιδεύσει τις περισσότερες νοσοκόμες για παιδιά από οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο. Διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην εκπαίδευση παιδιάτρων και άλλων επαγγελματιών υγείας, το οποίο περιλαμβάνει και εκπαίδευση σε μη τεχνικές δεξιότητες (ανθρώπινοι παράγοντες).



Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο δημιουργούν κόμιξ για τον ιό

Κορωνοϊός στην Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα

Κρούσματα κορωνοϊού: 90 συνολικά, τρεις σε κίνδυνο - Γιατί τα παιδιά θεωρούνται «βόμβες» κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr