Πήτερ Λιβανός: Ο μαικήνας της ναυτιλίας, οι ζημιές, η ενδοικογενειακή διαμάχη και η αμύθητη περιουσία

Με ζημιές 116 εκατομμυρίων δολαρίων έκλεισε η χρονιά για την Gas Long Partners αλλά ούτε καν ίδρωσε το αυτί του Greek Shipping Tycoon η περιουσία του οποίου υπολογίζεται κοντά στα τρία δις

Τι αποκάλυψε σε μια από τις σπάνιες ομιλίες του το περασμένο καλοκαίρι στην Νέα Υόρκη ο άνθρωπος που όταν ο πατέρας του Γιώργος του έδωσε κεφάλαιο για να αγοράσει τα πρώτα του καράβια, αυτός αγόρασε ολόκληρη την Aston Martin. Μια παλιά Αγγλική παροιμία λέει ότι «στην ήρεμη θάλασσα όλοι είναι καπετάνιοι» κάτι που μάλλον δεν ισχύει στην περίπτωση του Πήτερ Λιβανού, ενός εκ των πλέων ισχυρών Ελλήνων εφοπλιστών.

Ο Greek shipping tycoon όπως τον αποκαλούν τα διεθνή ΜΜΕ, έχει αποδείξει πολλές φορές ότι μπορεί να κουμαντάρει πολύ καλά την ναυτιλιακή αυτοκρατορία του, ακόμη και σε φουρτουνιασμένες περιόδους. Μια τέτοια φαίνεται ότι διανύει τους δύο τελευταίους μήνες, πλην όμως ο ακριβοθώρητος εφοπλιστής δεν ανησυχεί καθόλου ή όπως λένε άνθρωποι που τον έχουν γνωρίσει «το αυτί του δεν ιδρώνει καθόλου». Οι ζημιές των 116,000,000 δολαρίων της Gas Long Partners για το περασμένο έτος φαντάζουν ως ένα τίποτε για τον Πήτερ Λιβανό, η περιουσία του οποίου σύμφωνα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ αγγίζει τα τρία δις. 

Διαβάστε περισσότερα στο newsauto.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr