Κορωνοϊός: Ο πλανήτης σε καραντίνα – Πώς και πότε αντέδρασαν οι χώρες στην κρίση

Κορωνοϊός: Ο πλανήτης σε καραντίνα – Πώς και πότε αντέδρασαν οι χώρες στην κρίση

Σε καραντίνα βρίσκεται πλέον  το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού  - Δείτε τα μέτρα να εξαπλώνονται ανά τον κόσμο για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Ο πλανήτης σε καραντίνα – Πώς και πότε αντέδρασαν οι χώρες στην κρίση
Σε καραντίνα βρίσκεται πλέον το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού στο πλαίσιο των μέτρων αναχαίτισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συνολικά περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε περίπου 70 χώρες ζουν υπό το καθεστώς περιοριστικών μέτρων, καθώς η πανδημία συνεχίζει ανησυχητικά την εξάπλωσή της

Ο αριθμός των νεκρών παγκοσμίως ξεπερνά πλέον τους 20.000 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φτάνουν τα 450.000. Το ευτύχημα είναι ότι 110.000 έχουν ήδη αναρρώσει.

Το παρακάτω γράφημα, που είδε το φως της δημοσιότητας στους Financial Times, δείχνει ανάγλυφα τα μέτρα καραντίνας να εξαπλώνονται ανά τον κόσμο, από το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19.



Η παρούσα κατάσταση, αποτυπώνεται ως εξής βάσει των στοιχείων του Blavatnik School of Government, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Κορωνοϊός: Ο πλανήτης σε καραντίνα – Πώς και πότε αντέδρασαν οι χώρες στην κρίση


ΠΟΥ: Τα περιοριστικά μέτρα δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία

Οι χώρες που έχουν επιβάλει μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας στους πολίτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για να επιτεθούν στον νέο κορωνοϊό, προέτρεψε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Με το να ζητάμε από τον κόσμο να μείνει στο σπίτι και να απαγορεύουμε τις μετακινήσεις αγοράζουμε χρόνο και μειώνουμε τις πιέσεις στα συστήματα υγείας. Από μόνα τους αυτά τα μέτρα δεν θα εξαλείψουν τις πανδημίες. Καλούμε όλες τις χώρες να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον χρόνο για να επιτεθούν στον ιό», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπεγέσους.

Κλείσιμο
Οι χώρες θα πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό και να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενους στα συστήματα δημόσιας υγείας και φροντίδας, αλλά και να εφαρμόσουν συστήματα για να εντοπίσουν κάθε ύποπτο κρούσμα, εντατικοποιώντας τους ελέγχους, πρόσθεσε.

Ο χρόνος για να δράσουμε ήταν πριν από έναν με δύο μήνες, αλλά «σπαταλήσαμε» αυτό το πρώτο παράθυρο ευκαιρίας, συνέχισε ο Τέντρος. Τώρα όμως, είπε ότι ο κόσμος έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να καταστείλει και να ελέγξει την πανδημία και δεν πρέπει να την σπαταλήσει και αυτήν.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πάνω από 20.000 νεκροί παγκοσμίως - Νέοι θάνατοι στην Κίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης