Oμογενής σεφ "διαφημίζει" την ελληνική κουζίνα στους Αυστραλούς
12.01.2011
13:05
Με το σλόγκαν "Ζήσε όπως οι Έλληνες" η Μαρία Μπεναρδή ετοιμάζει ένα ταξίδι για το προσεχές φθινόπωρο, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με "πυξίδα" την ελληνική κουζίνα και εν γένει γαστρονομία.
H ομογενής σεφ Μαρία Μπεναρδή προτείνει στους Αυστραλούς να έρθουν πιο κοντά στην ελληνική κουζίνα και να γνωρίσουν τη μοναδική της γαστριμαργική παράδοση.
Με το σλόγκαν "Ζήσε όπως οι Έλληνες" η Μαρία Μπεναρδή, ιδρύτρια του 'σχολείου' ελληνικής μαγειρικής στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, του "Greekalicious" ετοιμάζει ένα ταξίδι για το προσεχές φθινόπωρο, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με "πυξίδα" την ελληνική κουζίνα και εν γένει γαστρονομία.
Η ιδρύτρια του "Greekalicious" στόχο έχει να συμπαρασύρει τους … πιστούς της ελληνικής κουζίνας σ' ένα ταξίδι γευστικών πειρασμών στην Αθήνα, τη Χίο, την Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο), την Καλαμάτα, την Πύλο και την Κορώνη, που θα ξεκινήσει στις 6 και θα ολοκληρωθεί στις 19 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε παραδοσιακές ελληνικές αγορές και να μυηθούν στον κόσμο των αγνών συστατικών της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, ενώ θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν ορισμένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά και άλλα μνημεία της Ελλάδας.
"Η γαστρονομία είναι μια αρχαία ελληνική λέξη, που αναδεικνύει τη σχέση μεταξύ του φαγητού και των αισθήσεων. Αυτό το ταξίδι θα βοηθήσει όσους συμμετέχουν να επανασυνδεθούν με τη φύση, τις παλιές παραδόσεις, τα έθιμα, αλλά και μεταξύ τους", αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Μπεναρδή.
Σημειώνεται ότι το πρώτο βιβλίο της Ελληνίδας σεφ, "My Greek Family Table", έχει κατακτήσει κοινό και κριτικούς και της έχει χαρίσει διακρίσεις, μεταξύ αυτών κι ένα από τα πιο έγκυρα βραβεία στο χώρο της γαστρονομίας, το "Gourmand World Cookbook Awards 2009 - Winner Best Mediterranean Cuisine Book (Australia)".
Με το σλόγκαν "Ζήσε όπως οι Έλληνες" η Μαρία Μπεναρδή, ιδρύτρια του 'σχολείου' ελληνικής μαγειρικής στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, του "Greekalicious" ετοιμάζει ένα ταξίδι για το προσεχές φθινόπωρο, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, με "πυξίδα" την ελληνική κουζίνα και εν γένει γαστρονομία.
Η ιδρύτρια του "Greekalicious" στόχο έχει να συμπαρασύρει τους … πιστούς της ελληνικής κουζίνας σ' ένα ταξίδι γευστικών πειρασμών στην Αθήνα, τη Χίο, την Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο), την Καλαμάτα, την Πύλο και την Κορώνη, που θα ξεκινήσει στις 6 και θα ολοκληρωθεί στις 19 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε παραδοσιακές ελληνικές αγορές και να μυηθούν στον κόσμο των αγνών συστατικών της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, ενώ θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσουν ορισμένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά και άλλα μνημεία της Ελλάδας.
"Η γαστρονομία είναι μια αρχαία ελληνική λέξη, που αναδεικνύει τη σχέση μεταξύ του φαγητού και των αισθήσεων. Αυτό το ταξίδι θα βοηθήσει όσους συμμετέχουν να επανασυνδεθούν με τη φύση, τις παλιές παραδόσεις, τα έθιμα, αλλά και μεταξύ τους", αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Μπεναρδή.
Σημειώνεται ότι το πρώτο βιβλίο της Ελληνίδας σεφ, "My Greek Family Table", έχει κατακτήσει κοινό και κριτικούς και της έχει χαρίσει διακρίσεις, μεταξύ αυτών κι ένα από τα πιο έγκυρα βραβεία στο χώρο της γαστρονομίας, το "Gourmand World Cookbook Awards 2009 - Winner Best Mediterranean Cuisine Book (Australia)".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr