Στο επίκεντρο του κορωνοϊού, τις ΗΠΑ, με τους πάνω από 40.000 νεκρούς και τα πάνω από 760.000 κρούσματα, η επανεκκίνηση της οικονομίας δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα και αντιδράσεις σε πολιτείες.
«Θέλω να θέσω τον πήχη ψυλότερα με τη χαλάρωση των μέτρων. Ας επωφεληθούμε από αυτήν την περίοδο και ας σκεφτούμε ξανά πώς θέλουμε να είναι η κοινωνίας μας», δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.
Ο Αντριου Κουόμο δήλωσε ότι κατανοεί τους λόγους για τους οποίους ορισμένοι άνθρωποι διαμαρτύρονται για την επιβολή περιοριστικών μέτρων επί της λειτουργίας των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά προειδοποίησε ότι η χαλάρωση των μέτρων πρέπει να γίνει κατά τρόπο που θα αποτρέπει νέες αναζωπυρώσεις.
«Δεν χρειάζονται διαδηλώσεις για να πεισθεί οποιοσδήποτε στην χώρα αυτή ότι πρέπει να επιστρέψουμε στις δουλειές μας και να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να βγούμε από τα σπίτια. Κανείς», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Δύο ελληνικές startups είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Hubraum Tech Incubator Center στην Κρακοβία, όπου παρακολούθησαν διαλέξεις για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τη χρηματοδότηση, εμβαθύνανε σε καινοτόμες τεχνολογίες και έλαβαν εξειδικευμένη γνώση για το πώς αναπτύσσεται μία νεοφυείς επιχείρηση