Κορωνοϊός - Αυστραλία: Μία ημέρα την εβδομάδα και με θερμομέτρηση οι μαθητές στα σχολεία

Κορωνοϊός - Αυστραλία: Μία ημέρα την εβδομάδα και με θερμομέτρηση οι μαθητές στα σχολεία

Πώς θα είναι η επόμενη μέρα και ποια -νέα- πραγματικότητα θα κληθεί ο κόσμος να διαχειριστεί

coronavirus_australia
Πώς φαντάζει η επόμενη -των περιοριστικών μέτρων- μέρα εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού; Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι θα επανέλθει εξ ολοκλήρου η κανονικότητα στη ζωή μας. Αυτό θα αποτελούσε ευχής έργον, ελλείψει, ωστόσο, εμβολίου, μοιάζει με ουτοπία. Η επόμενη μέρα θα είναι με αρκετούς περιορισμούς, με μέτρα ασφαλείας, με κοινωνική αποστασιοποίηση, με μεγάλες αλλαγές σε σχέση με όσα γνωρίζαμε. Στην Αυστραλία, ανακοινώθηκε η οριστική επιστροφή των μαθητών στα θρανία από τις 11 Μαΐου, όχι όμως με τον τρόπο που λειτουργούσαν τα σχολεία πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, οι μαθητές θα επιστρέψουν στις 11 Μαΐου στα θρανία, όμως για μόλις μία ημέρα την εβδομάδα και με θερμομέτρηση κατά την είσοδό τους στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Αργότερα, η μία ημέρα θα γίνει δύο, οι δύο θα γίνουν τρεις και κάποια στιγμή, προς το τέλος της δεύτερης φάσης, θα επανέλθει λειτουργία των σχολείων σε πρόγραμμα ολόκληρης εβδομάδας.

Τη συγκεκριμένη περίοδο, τα παιδιά στην Αυστραλία διανύουν την τελευταία εβδομάδα διακοπών για το Πάσχα. Η πρώτη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων στη Νέα Νότια Ουαλία θα ξεκινήσει στις 27 Απριλίου.

Κλείσιμο
«Η επιστροφή των παιδιών σε κανονικό ρυθμό σχολείου, ίσως να πάρει μήνες», δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκλέιντις Μπερετζικλιάν, καταδεικνύοντας μία νέα πραγματικότητα, όπως αυτή θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα και μέχρι την κατασκευή ενός αποτελεσματικού εμβολίου, για τον νέο κορωνοϊό.

Στόχος είναι να βρίσκονται κάθε μέρα στο σχολικό συγκρότημα το ένα τέταρτο του αριθμού των μαθητών. Οι υπόλοιποι θα παρακολουθούν μαθήματα μέσω διαδικτύου, κάτι που δεν είναι τόσο απλό και εύκολο, όσο θα ήθελαν οι περισσότεροι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Κουίνσλαντ, όπου εφαρμόστηκε το σύστημα σύνθετης εκμάθησης. Το 12% των παιδιών πήγε στο σχολείο την πρώτη Δευτέρα και τα υπόλοιπα από τα 1,8 εκατ. παιδιά της Πολιτείας, προσπάθησαν να παρακολουθήσουν από το σπίτι. Μέσα σε 30 λεπτά, το σύστημα είχε καταρρεύσει και παρέμεινε κλειστό ολόκληρη την ημέρα της Τρίτης.

Στη Βικτόρια τα σχολεία παραμένουν κλειστά και μόνο αν σταθεροποιηθούν οι αριθμοί των κρουσμάτων, θα συζητηθεί το θέμα της άρσης του lockdown.

Στη Δυτική Αυστραλία, η τοπική κυβέρνηση έδωσε εντολή να ανοίξουν τα σχολεία στις 29 Απριλίου, όμως τα παιδιά θα δηλώνουν φυσική παρουσία μόνο εθελοντικά και με απόφαση των κηδεμόνων τους.

Φυσικά, θα ακολουθούνται σχολαστικά οι διαδικασίες απολύμανσης και καθαρισμού, όπως επιβάλλεται από το νέο πρωτόκολλο που δημιουργήθηκε με αφορμή το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η περίφημη «άρση των μέτρων» δεν θα είναι όπως την φαντάζονται πολλοί από τους πολίτες. Για την ακρίβεια, άπαντες θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μία εντελώς νέα πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα που θα κληθούμε να διαχειριστούμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Η πανδημία είναι εδώ και η ανθρωπότητα εξακολουθεί να είναι ανίσχυρη και άοπλη απέναντι στον νέο κορωνοϊό. Μοναδική διέξοδος, μοναδικός τρόπος να ανακτήσουμε τις ζωές μας, είναι η κατασκευή ενός αποτελεσματικού εμβολίου.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Μάθαινε την ανήλικη κόρη του σκοποβολή και τραυμάτισε τον γείτονα

Συρία: Αντιαεροπορικά κατέρριψαν ισραηλινούς πυραύλους πάνω από την Παλμύρα

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ρεσιτάλ εσωστρέφειας από τον Τραμπ - «Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε ξένα έθνη»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης