Η Peggy, το «ασχημότερο» σκυλί της Βρετανίας που κατέκτησε το Χόλιγουντ

Η Peggy, το «ασχημότερο» σκυλί της Βρετανίας που κατέκτησε το Χόλιγουντ

Η ιστορία της... εστεμμένης «ασχημότερης σκυλίτσας της Βρετανίας» που έγινε κινηματογραφικός αστέρας - Πώς η Peggy κατάφερε να κλέψει την παράσταση στην ταινία «Deadpool & Wolverine» που σπάει ταμεία

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
deadpool_peggy_xr
Οταν πριν από έναν χρόνο, ένα σκυλάκι 6 ετών, διασταύρωσης pug και κινεζικού λοφιοφόρου ή αλλιώς Pugese, κέρδισε τον τίτλο του ασχημότερου σκυλιού στη Βρετανία, πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά την εμφάνισή του. Η μικρή Peggy όμως δεν είχε... πει την τελευταία της κουβέντα και έναν χρόνο αργότερα έχει γίνει σταρ στο Χόλιγουντ, χάρη στη συμμετοχή της στην ταινία «Deadpool & Wolverine».

Η τελευταία ταινία των Marvel Studios συνεχίζει να γεμίζει τις κινηματογραφικές αίθουσες και οι θαυμαστές του franchise είναι εντυπωσιασμένοι απ’ όσα παρακολούθησαν στη μεγάλη οθόνη. Στην υπόθεση του φιλμ που «σπάει» ταμεία και ρεκόρ, ο Γουέιντ Γουίλσον/Deadpool (Ράιαν Ρέινολντς) αναγκάζεται να ζητήσει τη συνεργασία του Wolverine (Χιου Τζάκμαν) για να αντιμετωπίσουν μια υπαρξιακή απειλή που θα αφανίσει τον πλανήτη τους.

Το «Deadpool & Wolverine» είναι ένα εκρηκτικό μείγμα νοσταλγίας και σύγχρονης ψυχαγωγίας, γεμάτο από 90s vibes, αγαπημένους χαρακτήρες και κορυφαίους ηθοποιούς. Με ασταμάτητη δράση, καυστικό χιούμορ, πανέξυπνες ατάκες και ένα αξιολάτρευτο σκυλί που μέσα σε 127 λεπτά έγινε το νέο αστέρι των social media, η ταινία κατάφερε να αναστατώσει ευχάριστα τους θεατές και το Διαδίκτυο, αφήνοντας τους πάντες να μιλούν γι’ αυτό το αξέχαστο κινηματογραφικό ταξίδι.
peggy_in__2_
Η αξιολάτρευτη Peggy μέσα στα 127 λεπτά που διαρκεί η ταινία έγινε το νέο αστέρι των social media
Κλείσιμο

Η υιοθεσία και ο τίτλος

Η Peggy υιοθετήθηκε μέσω Διαδικτύου το 2018 από μία οικογένεια που κατοικεί στο Γιόρκσαϊρ. Η Χόλι Μίντλετον είχε πει ότι αποφάσισε να αναλάβει την Peggy όταν κατάλαβε πως ήταν το τελευταίο εναπομείναν κουτάβι από μια τυχαία γέννα. «Την αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή που κοιτάξαμε τα μεγάλα καστανά της μάτια, τη μικρή τούφα από λευκά μαλλιά και τη γλώσσα της να πέφτει από τη μία πλευρά».

Οταν η Μίντλετον συμπλήρωσε την αίτηση για τον διαγωνισμό του ασχημότερου σκυλιού της Βρετανίας, ήλπιζε ότι η νίκη του αγαπημένου της κατοικιδίου θα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να παραβλέψουν τις «μικρές ατέλειες των σκύλων που έμεναν στο ράφι». Το σκυλάκι είχε κερδίσει τότε τον τίτλο και απόλαυσε από τους διοργανωτές του διαγωνισμού μια συνεδρία περιποίησης και μία επαγγελματική φωτογράφηση.
peggy-insta

Η Χόλι Μίντλετον είχε αναφέρει για τη συμμετοχή της Peggy στον διαγωνισμό: «Τείνουμε να ξεχνάμε ότι δεν είναι ο τυπικός σκύλος και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάποιοι θα χαρακτηρίσουν την Peggy άσχημη. Ξέρουμε όμως ότι γίνεται με χιουμοριστικό τρόπο και δεν θα προσβληθούμε». Αργότερα, μάλιστα, δήλωσε: «Αν και μερικοί άνθρωποι βρίσκουν την ασυνήθιστη εμφάνιση της Peggy παράξενη και σε σπάνιες περιπτώσεις απογοητευτική, και παρά το γεγονός ότι η Peggy κέρδισε τον τίτλο του πιο άσχημου σκύλου, πιστεύουμε ότι είναι όμορφη τόσο μέσα όσο και έξω και δεν θα την αλλάζαμε με τίποτα στον κόσμο».

Μετά τη νίκη της Peggy, ο ιδρυτής της ParrotPrint, Ματ Ντάχαν, που διοργάνωσε τα βραβεία, δήλωσε πως ήξερε από την πρώτη στιγμή που την είδε ότι θα κέρδιζε. «Οταν ξεκινήσαμε αυτόν τον διαγωνισμό, ποτέ δεν πίστευα ότι θα βρίσκαμε έναν σκύλο που καταφέρνει να είναι και άσχημος και τόσο χαριτωμένος ταυτόχρονα».

Το κάστινγκ

Το νέο φιλμ της Marvel σηματοδοτεί το ντεμπούτο του Dogpool, ενός καινούριου χαρακτήρα του διάσημου σύμπαντος. Οι ομώνυμοι αντι-ήρωες συναντούν τον Dogpool -κατά κόσμον Mary Puppins- κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο πολυσύμπαν και ο Γουέιντ Γουίλσον «ερωτεύεται» αμέσως το μικρόσωμο τετράποδο. Με φόντο το τραγούδι «Lady in Red» και φορώντας το κλασικό κόκκινο με μαύρο κοστούμι του Deadpool, η Peggy με τη μακριά γλώσσα ενθουσίασε από τα πρώτα δευτερόλεπτα του κινηματογραφικού της χρόνου τους θεατές, που αδημονούσαν κατά τη διάρκεια της ταινίας να τη δουν ξανά σε περισσότερες σκηνές. Αν και το σκυλάκι εμφανίζεται ξανά, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν αργότερα πως ήθελαν να παίξει ακόμη περισσότερο, αφού δεν χόρταιναν να τη βλέπουν.



Στην πραγματικότητα, η Peggy οφείλει τη συμμετοχή της στον Ράιαν Ρέινολντς, ο οποίος επέμενε από την πρώτη στιγμή που την είδε σε φωτογραφία να μπει στην ταινία. Ο σκηνοθέτης Σον Λέβι είχε αναφέρει με χιούμορ σε μία συνέντευξη: «Κάναμε έρευνα σε ολόκληρο τον κόσμο και η Peggy κέρδισε πολλούς υποψήφιους λόγω της απόλυτης ασχήμιας της», προσθέτοντας τα εξής για την ένταξή της στο καστ: «Η Peggy δεν είχε εκπαιδευτεί ποτέ να κάνει το οτιδήποτε. Eτσι, μόλις τη συναντήσαμε, άρχισε να εκπαιδεύεται αμέσως για την ταινία. Και εκπαιδεύτηκε!». Για τον Λέβι, η ίδια η Peggy, μάλιστα, ήταν το καλύτερο εφέ που μπήκε στην ταινία, καθώς, όπως επεσήμανε, «έχει μια γλώσσα που μοιάζει με CGI».
DOGPOOLFD

«Είμαι τόσο περήφανη για την Peggy, γιατί όταν την πρωτογνωρίσαμε ήταν πολύ ντροπαλή», συμπλήρωσε και η παραγωγός Γουέντι Τζέικομπσον. «Δεν ήταν κοινωνικό σκυλί. Ηταν λίγο ανησυχητικό, για να είμαι ειλικρινής, επειδή ήταν τόσο τέλεια για τον ρόλο. Αλλά μόλις πέρασε την εκπαίδευσή της και εμφανίστηκε στο πλατό, ήξερε ότι ήταν σταρ. Απλά καθόταν εκεί με το κοστούμι της, ξάπλωνε και άφηνε τους πάντες να περνούν και να τη θαυμάζουν. Της άρεσε πολύ», τόνισε.

Από τότε η Peggy έχει περπατήσει στο κόκκινο χαλί στην παγκόσμια πρεμιέρα των «Deadpool & Wolverine» στη Νέα Υόρκη, έχει εμφανιστεί σε συνεντεύξεις Τύπου των συντελεστών και, κυρίως, έχει απολαύσει τα φιλιά, την αγάπη και τις αγκαλιές των πρωταγωνιστών. Οσο για τη μελλοντική της καριέρα; Ο Σον Λέβι επιμένει ότι είναι γεννημένη σταρ.

Η αποθέωση στο κόκκινο χαλί

Στις 11 Ιουλίου, οι ηθοποιοί του «Deadpool & Wolverine», οι δημιουργοί και διάσημοι καλεσμένοι παραβρέθηκαν στο Eventim Apollo στο Λονδίνο, για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας. Κανείς από τους φωτογράφους όμως δεν έδωσε σημασία στους σταρ του Χόλιγουντ, όταν εμφανίστηκε η Peggy. Με απόλυτη άνεση, το αξιαγάπητο τετράποδο περπάτησε στο κόκκινο χαλί και κοντοστάθηκε για φωτογραφίες, προτού καταλήξει στην αγκαλιά του Ράιαν Ρέινολντς, που την πλημμύρισε με φιλιά.

@mickmicknyc

Peggy the Dog Walking on the red & yellow carpet for ‘Deadpool & Wolverine’ Premiere 🎬😜 #peggy #Deadpool #wolverine #deadpoolandwolverine #dog #ryanreynolds #hughjackman #redcarpet #premiere #celebrity #dogpool

♬ original sound - New York Mickey

@glamourspain

#ryanreynolds y #hughjackman posando con Peggy, la perrita que da vida a #doogpool en deadpoolandwolverine, es lo más tierno que verás hoy 💕💕💕💕

♬ Originalton - 𝑦𝑒𝑠𝑠𝑖𝑛
Αναπολώντας τους τελευταίους μήνες, η Χόλι Μίντλετον δήλωσε: «Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε ποτέ κάτι τέτοιο». Οπως ανέφερε η κυρία Μίντλετον, μετά τη συμμετοχή της στο φιλμ, το αγαπημένο τους κατοικίδιο έχει αποκτήσει «περισσότερη αυτοπεποίθηση», κάτι που οφείλεται στον εκπαιδευτή που είχε αναλάβει να τη φροντίζει κατά τη διάρκεια της παραγωγής.
peggy_in__1_
Ο Deadpool (Ράιαν Ρέινολντς) και ο Wolverine (Χιου Τζάκμαν) με την Peggy

Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση της μικρής στο κόκκινο χαλί; «Το λάτρεψα. Η Peggy φαινόταν πολύ άνετη όλη την ώρα. Φαίνεται να την αγαπούν πραγματικά και ήταν τόσο τρυφεροί μαζί της. Μου άρεσε κάθε δευτερόλεπτο. Μου άρεσε να τη βλέπω εκεί πάνω να κάνει τα δικά της πράγματα, έδειχνε τόσο χαλαρή και τόσο ευτυχισμένη», είπε η μαμά της και πρόσθεσε: «Πρώτα απ’ όλα όμως θέλω να πω ότι είναι το σκυλάκι της οικογένειας και δεν υπάρχει τίποτα που να αγαπά περισσότερο από το να αγκαλιάζεται μαζί μας στον καναπέ ή να χουχουλιάζει στο κρεβάτι της».

Η Peggy έχει αποκτήσει πλέον μία τεράστια βάση ακόλουθων και θαυμαστές της Marvel ζητούν να τη δουν σύντομα σε μία νέα ταινία. Προς το παρόν, όπως δήλωσε η οικογένειά της, δεν υπάρχουν σχέδια για μελλοντικούς κινηματογραφικούς ρόλους και «η Peggy είναι ικανοποιημένη με το να χαλαρώνει στο σπίτι». Η υπερηφάνεια όμως που νιώθουν για εκείνη είναι μεγάλη, καθώς δεν γνωρίζουν μόνο εκείνοι πλέον ότι η Peggy είναι ένα πανέμορφο σκυλί και κανένας πια δεν την αποκαλεί άσχημη.

Λατρεία για την Peggy

Στον κινηματογράφο δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι θεατές να γοητεύονται με την παρουσία ασυνήθιστων χαρακτήρων. Ενας «άσχημος» σκύλος μπορεί να γίνει ένας αγαπημένος χαρακτήρας μέσω της δύναμης της αφήγησης, της ανάπτυξης του χαρακτήρα και των συναισθηματικών δεσμών που δημιουργεί με το κοινό.

Η κωμωδία αποτελεί επίσης ένα ισχυρό εργαλείο για να γίνουν οι χαρακτήρες αξιαγάπητοι. Ενας σκύλος που εμπλέκεται σε αστείες καταστάσεις ή επιδεικνύει μια πνευματώδη προσωπικότητα μπορεί να κερδίσει γρήγορα το ενδιαφέρον και την αγάπη των θαυμαστών. Το χιούμορ καταρρίπτει τα εμπόδια και βοηθά το κοινό να δει τον χαρακτήρα υπό ένα πιο συμπαθητικό πρίσμα.
peggy_in__2_
Η αξιολάτρευτη Peggy μέσα στα 127 λεπτά που διαρκεί η ταινία έγινε το νέο αστέρι των social media

Καθοριστικό ρόλο παίζουν και οι ηθοποιοί που αλληλεπιδρούν με τον σκύλο, διαμορφώνοντας την προσωπικότητά του στην οθόνη. Οταν οι ηθοποιοί δείχνουν γνήσια στοργή και φροντίδα στον σκύλο, το συναίσθημα μπορεί να μεταδίδεται στο κοινό και να βλέπει τον σκύλο με μεγαλύτερη στοργή. Πέρα από όλους τους παραπάνω λόγους, υπάρχει ένας που θα έπρεπε να είναι και ο σημαντικότερος: Κανένα σκυλί δεν είναι πραγματικά άσχημο, όλα αξίζουν την προσοχή, τη στοργή και την αληθινή μας αγάπη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης