Το πρόσθετο τροφίμων που προκαλεί φλεγμονή στο έντερο
11.07.2020
19:45
Σε μια νέα τους μελέτη οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι ένα πρόσθετο τροφίμων που χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορα προϊόντα προάγει τη φλεγμονή στο έντερο των ποντικιών, υποδεικνύοντας σοβαρούς κινδύνους και για την ανθρώπινη υγεία
Ένα κοινό πρόσθετο τροφίμων, που απαγορεύθηκε πρόσφατα στη Γαλλία αλλά συνεχίζει να χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ και άλλες χώρες, διαπιστώθηκε πως αλλάζει σημαντικά το εντερικό μικροβίωμα των ποντικιών, προκαλώντας φλεγμονή στο παχύ έντερο και αλλαγές στην έκφραση των πρωτεϊνών στο ήπαρ, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst που δημοσιεύθηκε στο Small.
«Πιστεύω ότι τα αποτελέσματά μας θα έχουν αρκετές συνέπειες στη βιομηχανία τροφίμων και στην ανθρώπινη υγεία και διατροφή. Η μελέτη επιβεβαίωσε μια ισχυρή σύνδεση ανάμεσα σε νανοσωματίδια διοξειδίου του τιτανίου που υπάρχουν στα τρόφιμα (TiO2 NPs) και δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας και καθηγητής, Hang Xiao.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
«Πιστεύω ότι τα αποτελέσματά μας θα έχουν αρκετές συνέπειες στη βιομηχανία τροφίμων και στην ανθρώπινη υγεία και διατροφή. Η μελέτη επιβεβαίωσε μια ισχυρή σύνδεση ανάμεσα σε νανοσωματίδια διοξειδίου του τιτανίου που υπάρχουν στα τρόφιμα (TiO2 NPs) και δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας και καθηγητής, Hang Xiao.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr