Καρκίνος μαστού: Τα τρόφιμα που τριπλασιάζουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του
19.07.2020
12:27
Τα τρόφιμα που θεωρούνται πολύ όξινα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου του μαστού αλλά και θανάτου από αυτόν στις πρώην καπνίστριες
Φρέσκο και επεξεργασμένο κρέας, τυρί, αυγά, τρόφιμα με ζάχαρη, αναψυκτικά και σιτηρά είναι τρόφιμα που παράγουν οξέα. Για τους επιβιώσαντες καρκίνου, όμως, που έχουν μειωμένη ικανότητα επεξεργασίας τέτοιων τροφών που παράγουν θειικό, φωσφορικό ή οργανικό οξύ, μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος θνησιμότητας στο τριπλάσιο, ειδικά εάν στο παρελθόν ήταν καπνιστές, υποστηρίζει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Medicine.
Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις διατροφικές οδηγίες για τους επιζήσαντες από καρκίνο.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις διατροφικές οδηγίες για τους επιζήσαντες από καρκίνο.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr