Τραυματικές εμπειρίες: Το σημείο του προσώπου που αποκαλύπτει ότι έχουμε περάσει δύσκολα

Τραυματικές εμπειρίες: Το σημείο του προσώπου που αποκαλύπτει ότι έχουμε περάσει δύσκολα

Νέα έρευνα από Ουαλούς ακαδημαϊκούς δείχνει ότι οι κόρες των ματιών ενός ανθρώπου μπορούν να αποκαλύψουν αν έχει βιώσει κάποια τραυματική εμπειρία στο παρελθόν

200720123713_woman-1280x720_2
Η διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD) μπορεί να εμφανιστεί όταν ένα άτομο βιώσει κάποιο τραυματικό γεγονός, όπως ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, στρες λόγω πολέμου ή κακοποίηση και να επιφέρει μεγαλύτερη ευαισθησία ή υπερδιέγερση σε καθημερινά γεγονότα και ανικανότητα αποκλεισμού του συμβάντος και χαλάρωσης.

Σχετική έρευνα, που διεξήχθη υπό την καθοδήγηση της Δρ. Aimee McKinnon από το Πανεπιστήμιο του Cardiff και δημοσιεύθηκε στο Biological Psychology, αναζήτησε σημάδια αυτών των τραυματικών γεγονότων στα μάτια των ασθενών που υπέφεραν από μετατραυματικό στρες. Η καθηγήτρια και η ομάδα της μέτρησαν τις κόρες των ματιών των συμμετεχόντων, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της μελέτης, κλήθηκαν να παρακολουθήσουν απειλητικές εικόνες, π.χ. άγρια και επιθετικά ζώα ή όπλα, όπως επίσης και εικόνες με ουδέτερο ή ακόμα και ευχάριστο περιεχόμενο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης