Κορωνοϊός: Ποιοι ογκολογικοί ασθενείς είναι πιο ευάλωτοι;

Κορωνοϊός: Ποιοι ογκολογικοί ασθενείς είναι πιο ευάλωτοι;

Χρησιμοποιώντας δημογραφικά στοιχεία όπως η ηλικία, το φύλο και ο τύπος καρκινικού όγκου, οι ερευνητές μπόρεσαν να καταλήξουν ποιοι ασθενείς κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρότερα σε περίπτωση λοίμωξης COVID-19

190828082552_cancer_australia

Μια πρόσφατη μελέτη από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Μπέρμιγχαμ ανέδειξε τους τύπους καρκίνου που θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο τους ασθενείς σε περίπτωση που νοσήσουν COVID-19. Δεδομένης της σημασίας η πρόσβαση στη θεραπεία να συνεχίζει απρόσκοπτα, τα ευρήματα, ισχυρίζονται οι ερευνητές, αποτελούν σημαντική γνώση για τους θεράποντες ιατρούς ώστε, υπολογίζοντας τους κινδύνους και τα οφέλη, να καθοδηγήσουν τους ασθενείς προς εξακολούθηση της θεραπείας τους με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τη μελέτη δεδομένων από τη βάση του Προγράμματος Παρακολούθησης του Κορωνοϊού σε ασθενείς με Καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο (UKCCMP), οι ασθενείς με αιματολογικό καρκίνο είναι πιο ευάλωτοι στον ιό, με έως και 57% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν σημαντικά σε περίπτωση μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, ενώ ο καρκίνος του μαστού έδειξε τον μικρότερο κίνδυνο. Επιπλέον, οι καρκινοπαθείς άνω των 80 ετών σημείωσαν τη μεγαλύτερη θνησιμότητα. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Lancet Oncology.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης