Το αντιοξειδωτικό μπαχαρικό που δυναμώνει τα οστά και ρυθμίζει το σάκχαρο
Είτε καταναλώνεται σαν καρπός είτε σαν εκχύλισμα, το γαρύφαλλο προσφέρει τέσσερις πολύ καλούς λόγους να το συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας
ygeiamou.gr team
Οι ωφέλιμες για την υγεία ιδιότητες του γαρύφαλλου είναι γνωστές εδώ και αιώνες, με τη σύγχρονη επιστήμη να υποστηρίζει πλέον και με τεκμήρια τα οφέλη αυτά. Ας δούμε γιατί:
1. Βοηθά την υγεία των οστών
Ως καρύκευμα, ενδεχομένως να θεωρείται πως δεν πολλά να προσφέρει στον τομέα των θρεπτικών συστατικών. Η αλήθεια είναι όμως πως το γαρύφαλλο περιέχει το σημαντικό για τη δύναμη των οστών μαγγάνιο. Ένα κουταλάκι γαρύφαλλο περιέχει πάνω από το 50% των συνιστώμενων επιπέδων ημερήσιας πρόσληψης μαγγανίου, ενός μετάλλου που, μαζί με το ασβέστιο, αποτελούν το κλειδί για τον σχηματισμό και την πυκνότητα των οστών.
Το Manko Athens, η πολυαναμενόμενη νέα άφιξη του Οne&Only που έχει τη μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει ήδη γίνει talk of the town