Αρτηριακή πίεση: Τα σούπερ αντιοξειδωτικά τρόφιμα που την μειώνουν
26.05.2020
12:17
Σύμμαχος-κλειδί στη μείωση της αρτηριακής πίεσης αποδεικνύονται οι φλαβονόλες, με βασικούς εκπροσώπους το τσάι, τα μήλα, το κακάο και τα μούρα, βάσει της πρώτης τεκμηριωμένης μεγάλης κλίμακας μελέτης
Διεθνής ομάδα επιστημόνων στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνει ότι μία διατροφή πλούσια στις αντιοξειδωτικές ουσίες φλαβονόλες, τις οποίες μπορούμε να βρούμε σε ένα ευρύ φάσμα φυσικών τροφίμων και ροφημάτων, με κυριότερους εκπροσώπους το τσάι, τα μήλα, το κακάο και τα μούρα, έχει τη δύναμη να μειώσει την αρτηριακή πίεση.
Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο Scientific Reports και υπογράφεται από κοινή ερευνητική ομάδα από τα Πανεπιστήμια του Ρέντινγκ, του Κέιμπριτζ, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ντέιβις, καθώς και από το Mars Edge.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο Scientific Reports και υπογράφεται από κοινή ερευνητική ομάδα από τα Πανεπιστήμια του Ρέντινγκ, του Κέιμπριτζ, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Ντέιβις, καθώς και από το Mars Edge.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr