Έμφραγμα: Τι τρώνε όσοι έχουν λιγότερες επιπλοκές και πιο γερή καρδιά

Έμφραγμα: Τι τρώνε όσοι έχουν λιγότερες επιπλοκές και πιο γερή καρδιά

Τη συμβολή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στη βελτίωση της πρόγνωσης κατόπιν εμφράγματος του μυοκαρδίου αποτυπώνει ερευνητική μελέτη στην Ισπανία

Έμφραγμα: Τι τρώνε όσοι έχουν λιγότερες επιπλοκές και πιο γερή καρδιά
Η συχνή κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ω-3 λιπαρά οξέα, τόσο ζωικής, όσο και φυτικής προέλευσης, φαίνεται πως επιδρά θετικά τόσο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων που κινδυνεύουν από καρδιαγγειακή νόσο, όσο και σε καλύτερη πρόγνωση σε περίπτωση εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Η σχετική διαπίστωση προκύπτει από κοινή επιστημονική μελέτη του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Germans Trias i Pujol Hospital (IGTP) και του Ινστιτιούτου Ιατρικής Έρευνας του Hospital del Mar (IMIM), αμφότερα με έδρα τη Βαρκελώνη, και δημοσιεύεται στο Journal of the American College of Cardiology.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης