Ακύρωση ταξιδιού λόγω lockdown: Πότε σας καλύπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Ακύρωση ταξιδιού λόγω lockdown: Πότε σας καλύπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Η ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση ακύρωσης ταξιδιού είναι σημαντική και μπορεί να αγοραστεί και ανεξάρτητα, ενώ επεκτείνεται και σε περιπτώσεις σχετιζόμενες με την Covid-19

201102160652_aerodromio
Στη λύση του lockdown – μερικού ή καθολικού – καταφεύγουν η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες, στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την ορμή του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Η Γερμανία, για παράδειγμα, αποφάσισε να… κατεβάσει ρολά έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα, ενώ πιο αυστηρά είναι τα μέτρα στη Γαλλία, με τον πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν να ανακοινώνει περιορισμό των μετακινήσεων, με εξαίρεση την αγορά βασικών αγαθών, την παροχή ιατρικής βοήθειας και τη σωματική άσκηση για μία ώρα κάθε ημέρα. Αντίστοιχο lockdown αποφάσισε και η ελληνική κυβέρνηση για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

Στο πλαίσιο αυτό, πυκνώνουν οι συστάσεις προς τους πολίτες για την αποφυγή κάθε μη απαραίτητου ταξιδιού. Τι γίνεται, λοιπόν, με όσους είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν, για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους; Εάν ήταν ασφαλισμένοι για ακύρωση ταξιδιού, τότε θα αποζημιωθούν.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης