Lockdown: Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά στη νέα πραγματικότητα

Lockdown: Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά στη νέα πραγματικότητα

Με το δεύτερο lockdown καλείται η οικογένεια να επεξεργαστεί όλα τα δύσκολα και ευμετάβλητα συναισθήματα που γεννά αυτή η δεύτερη απομόνωση στο σπίτι. Οι ειδικοί της ένωσης «Μαζί για το παιδί» μας δίνουν πολύτιμες συμβουλές για τη διαχείριση της νέας πραγματικότητας

201116183256_metavalomenos-kosmos-1280x720
Σε μια περίοδο ιδιαίτερης δοκιμασίας, η καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας πάλι αλλάζει. Η τηλεργασία, τα κλειστά καταστήματα και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις έχουν εμφανιστεί πάλι. Η τηλεκπαίδευση για τα μεγαλύτερα παιδιά, η φυσική παρουσία με μάσκες διαρκώς και αποστάσεις για τα μικρότερα, έρχονται να μας υπενθυμίσουν την αλλαγή.

Μόλις είχαν αρχίσει να ενσωματώνονται, με το όποιο κόστος, στην καθημερινότητά μας οι μάσκες, οι αποστάσεις και να δημιουργείται ένα πολύ διαφορετικό «σχετίζεσθαι» από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι την άνοιξη, οι γονείς καλούνται για άλλη μια φορά να βοηθήσουν τα παιδιά τους να νοηματοδοτήσουν όλο αυτό που συμβαίνει. Καλείται η οικογένεια να επεξεργαστεί όλα τα δύσκολα και ευμετάβλητα συναισθήματα που γεννά μια δεύτερη απομόνωση στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης