Πόνος: Η διατροφή που τον επιδεινώνει σε έξι εβδομάδες
18.11.2020
11:46
Νέα ενδιαφέροντα ευρήματα διαπιστώνουν πως μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, λιπαρά και σάκχαρα αυξάνει τις πιθανότητες μυικών πόνων. Ποιος μηχανισμός προκαλεί την παραπάνω σχέση;
Μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Rovira i Virgili της Ισπανίας δημοσιεύτηκε στο Nutrients, σύμφωνα με την οποία μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και σάκχαρα υπερεπεξεργασμένων τροφίμων όπως το fast food επί έξι εβδομάδες αύξησε τον αριθμό των φλεγμονωδών μορίων στον οργανισμό, γεγονός που πολλαπλασιάζει την ευαισθησία των μυϊκών νεύρων μέσω της διαδικασία της νευροδιαβίβασης.
Στο πλαίσιο του πειράματος, δύο ομάδες ποντικιών ακολούθησαν δύο διαφορετικά μοντέλα διατροφής επί έξι εβδομάδες: μια διατροφή τύπου πρόχειρου φαγητού στη μία ομάδα με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα (με τρόφιμα όπως αρτοσκευάσματα και γλυκά εμπορίου) και μια διάσημη δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά στην άλλη ομάδα. Στη συνέχεια, οι ερευνητές μέτρησαν τα ενδομυϊκά λιποκύτταρα και, με ηλετρομυογράφημα, αξιολόγησαν την απόκριση των μυϊκών νεύρων.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Στο πλαίσιο του πειράματος, δύο ομάδες ποντικιών ακολούθησαν δύο διαφορετικά μοντέλα διατροφής επί έξι εβδομάδες: μια διατροφή τύπου πρόχειρου φαγητού στη μία ομάδα με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα (με τρόφιμα όπως αρτοσκευάσματα και γλυκά εμπορίου) και μια διάσημη δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά στην άλλη ομάδα. Στη συνέχεια, οι ερευνητές μέτρησαν τα ενδομυϊκά λιποκύτταρα και, με ηλετρομυογράφημα, αξιολόγησαν την απόκριση των μυϊκών νεύρων.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr