Εγκεφαλικό επεισόδιο: Το αμινοξύ που μειώνει τον κίνδυνο – Ποια τρόφιμα το περιέχουν
Δέκα μεταβολίτες που επηρεάζουν είτε θετικά είτε αρνητικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου ανακάλυψαν οι ερευνητές, εκ των οποίων ένα αμινοξύ σχετίζετα με τη μείωση του κινδύνου. Δείτε ποιο είναι και ποια τρόφιμα το περιέχουν
ygeiamou.gr team
Τα επίπεδα ορισμένων μικρών μορίων που ονομάζονται μεταβολίτες μπορεί να επηρεάσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σύμφωνα με νέα έρευνα από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Erasmus στο Ρότερνταμ που δημοσιεύθηκε στο Neurology.
Οι μεταβολίτες προέρχονται από την κατανάλωση τροφίμων και μπορεί να προκαλέσουν χημικές διεργασίες εντός του οργανισμού καθώς και παραγωγή μικροβίων. Ανάλυση παλαιότερων ερευνών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα επίπεδα δέκα μεταβολιτών συσχετίζονται με τον αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.