Στέβια, ασπαρτάμη ή φρουκτόζη: Μάθετε τα πάντα για τις γλυκαντικές ουσίες
Στέβια ή ζαχαρίνη; Πόσο ασφαλή είναι τα υποκατάστατα ζάχαρης; Ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κάρολος Παπαλαζάρου δίνει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες γλυκαντικές ουσίες και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε είδους
ygeiamou.gr team
Πολλά έχουν γραφεί και συνεχίζουν να γράφονται για τις γλυκαντικές ουσίες. Είτε γιατί κατά καιρούς κάποια νέα γλυκαντική ουσία διεκδικεί την προσοχή μας και την επικαιρότητα, τελευταία περίπτωση η στέβια, είτε γιατί μια καινούργια μελέτη έρχεται στο φως για να αμφισβητήσει, να επιβεβαιώσει ή να προσθέσει πληροφορίες σε αυτά που ήδη ξέρουμε. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ως καταναλωτές έχουμε υιοθετήσει την (καλή) συνήθεια να κοιτάζουμε ή και να ψάχνουμε τους πίνακες διατροφικών πληροφοριών στις συσκευασίες τροφίμων και ποτών, καλό είναι να «φρεσκάρουν» τη μνήμη τους όσες/-οι ήδη γνωρίζουν και να ενημερωθούν όσες/-οι θέλουν να ξέρουν.
Θερμιδικές και ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ουσίες
Οι γλυκαντικές ουσίες είναι συστατικά που προστίθενται στα τρόφιμα για να ενισχύσουν τη γλυκύτητά τους και διαχωρίζονται σε «θερμιδικές» και «ολιγοθερμιδικές».
Το Manko Athens, η πολυαναμενόμενη νέα άφιξη του Οne&Only που έχει τη μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει ήδη γίνει talk of the town