Νόσος Πάρκινσον: Η διατροφή που μπορεί να την καθυστερήσει ακόμη και 17 χρόνια
Νόσος Πάρκινσον: Η διατροφή που μπορεί να την καθυστερήσει ακόμη και 17 χρόνια
Μπορεί η επιστημονική κοινότητα να μην έχει ανακαλύψει ακόμα φάρμακα για την πρόληψη ή την καθυστέρηση της νόσου Πάρκινσον, οι ερευνητές όμως υποστηρίζουν πως ορισμένα διατροφικά μοντέλα μπορεί να έχουν ακριβώς την ίδια επίδραση – Ποια είναι
Νέα μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο British Columbia (UBC) υποδεικνύει έναν ισχυρό δεσμό ανάμεσα στο διατροφικό μοτίβο MIND, τη μεσογειακή διατροφή και την καθυστερημένη έναρξη της νόσου Πάρκινσον.
Παρόλο που οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και χρόνια τις νευροπροστατευτικές επιδράσεις της διατροφής MIND για ασθένειες όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και η άνοια, η παρούσα μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει παρόμοιο συσχετισμό ανάμεσα σε αυτή τη διατροφή και την εγκεφαλική υγεία για τη νόσο Πάρκινσον.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Παρόλο που οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και χρόνια τις νευροπροστατευτικές επιδράσεις της διατροφής MIND για ασθένειες όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και η άνοια, η παρούσα μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει παρόμοιο συσχετισμό ανάμεσα σε αυτή τη διατροφή και την εγκεφαλική υγεία για τη νόσο Πάρκινσον.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα