Ματώνουν τα ούλα σας; Δείτε ποια βιταμίνη μπορεί να σας λείπει

Ματώνουν τα ούλα σας; Δείτε ποια βιταμίνη μπορεί να σας λείπει

Τα ούλα που ματώνουν αποτελούν σημάδι ότι πρέπει να είστε πιο επιμελείς όσον αφορά το βούρτσισμα των δοντιών και τη χρήση νήματος, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα, φαίνεται ότι αποκαλύπτουν ότι πρέπει να αρχίσετε να τρώτε και περισσότερα... ακτινίδια!

190304125839_woman_smile
Εάν ματώνουν τα ούλα σας μάλλον έχετε ουλίτιδα και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζετε τα δόντια σας και χρησιμοποιείτε νήμα τουλάχιστον δύο φορές ημερησίως σύμφωνα με την Αμερικανική Οδοντιατρική Εταιρία. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που πρέπει να κάνετε σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και αυτό είναι ο έλεγχος των επιπέδων της βιταμίνης C.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης C αποτελεί έναν πιθανό λόγο που τα ούλα ματώνουν επισημαίνει ο επικεφαλής ερευνητής Philippe Hujoel, καθηγητής στοματικής υγείας στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Η μελέτη του Hujoel, που δημοσιεύθηκε στο Nutrition Reviews, ανέλυσε δημοσιευμένες μελέτες 15 κλινικών δοκιμών σε έξι χώρες, στις οποίες συμμετείχαν 1.140 υγιείς συμμετέχοντες και δεδομένα από 8.210 κατοίκους των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης