Αναπροσαρμογή ασφαλίστρων: Αναμένεται το πλαίσιο που θα συγκρατεί τις αιφνιδιαστικές αυξήσεις

Αναπροσαρμογή ασφαλίστρων: Αναμένεται το πλαίσιο που θα συγκρατεί τις αιφνιδιαστικές αυξήσεις

Εν αναμονή του προεδρικού διατάγματος που αφορά την αναπροσαρμογή ασφαλίστρων είναι οι καταναλωτές. Η νέα νομοθετική πρωτοβουλία προσπαθεί να αποσαφηνίσει το πλαίσιο, ώστε η τιμολόγηση των προϊόντων να διασφαλίζει τις συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και κυρίως τη διαφάνεια, προκειμένου οι καταναλωτές να μην αιφνιδιάζονται με υπέρμετρες αυξήσεις

210125160359_insurancee1
Το προεδρικό διάταγμα που θα εξειδικεύει τη διάταξη, η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα για την αναπροσαρμογή στα ασφάλιστρα των μακροχρόνιων συμβολαίων υγείας, αναμένουν οι ασφαλισμένοι, γνωρίζοντας πως… ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

«Στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) φτάνουν καταγγελίες σχετικά με το ύψος των ασφαλίστρων και τις καλύψεις του κλάδου ζωής. Έχουμε, μάλιστα, διαπιστώσει και μας προβληματίζει ιδιαίτερα ότι υπάρχει δυσφορία από την πλευρά ορισμένων καταναλωτών έως και δυσπιστία στις σχέσεις τους με τις ασφαλιστικές εταιρίες γύρω από τα ζητήματα της αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων. Οι νοσοκομειακές ασφαλίσεις, στις οποίες κατεξοχήν τίθεται το ζήτημα της αναπροσαρμογής, είναι από τις πιο δημοφιλείς και, ταυτόχρονα υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας για το καταναλωτικό κοινό», σχολιάζουν πηγές της εποπτικής αρχής και συνεχίζουν: «Είναι προς το συμφέρον της ασφαλιστικής αγοράς η όποια διεκδίκηση να πραγματοποιείται με τρόπο που να ενισχύει, εάν είναι δυνατόν, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης και όχι, βέβαια, το αντίθετο».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης