Τα νόστιμα τρόφιμα που απειλούν την καρδιά μας – 350 γραμμάρια είναι η επικίνδυνη ποσότητα
10.02.2021
12:32
Σας αρέσουν οι σπόροι και τα δημητριακά; Ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε αν επιλέγετε ραφιναρισμένα. Έρευνα αποκαλύπτει ότι η υψηλή κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων δημητριακών σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων
Η αυξημένη πρόσληψη υπερεπεξεργασμένων (ραφιναρισμένων) σπόρων και δημητριακών σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και θανάτου, σε σχέση με την κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The BMJ.
Οι σπόροι δημητριακών, όπως η βρώμη, το ρύζι, το κριθάρι και το σιτάρι αποτελούν περίπου το 50% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων σε όλο τον κόσμο και σχεδόν το 79% στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Οι σπόροι δημητριακών, όπως η βρώμη, το ρύζι, το κριθάρι και το σιτάρι αποτελούν περίπου το 50% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων σε όλο τον κόσμο και σχεδόν το 79% στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr