Αυγά: Ένας καλός λόγος να προτιμάμε το ασπράδι

Νέα έρευνα βάζει ξανά στο στόχαστρο τα αυγά και μας προτείνει εναλλακτικούς τρόπους να τα καταναλώνουμε για το καλό της υγείας μας

Μεγάλος διάλογος γίνεται τα τελευταία χρόνια σχετικά με το αν η κατανάλωση αυγών και η αύξηση της χοληστερόλης επιφέρουν σημαντικές συνέπειες στην καρδιαγγειακή υγεία και τη μακροζωία, με τα δεδομένα από μελέτες κοόρτης μεγάλης κλίμακας να θεωρούνται ακόμη περιορισμένα.

Η κατανάλωση ολόκληρων αυγών και η χοληστερόλη σχετίστηκαν θετικά με τον κίνδυνο θανάτου, αντίθετα με την κατανάλωση μόνο των ασπραδιών των αυγών ή υποκατάστατων του τροφίμου που σχετίστηκε αρνητικά με τον κίνδυνο αυτό σε μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο PLOS Medicine.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr