Εγκεφαλικό Επεισόδιο: Η διατροφή που μειώνει κατά 10% τον κίνδυνο
Τη διατροφή που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου αποκαλύπτουν οι ερευνητές επισημαίνοντας παράλληλα τις παγίδες που πρέπει να αποφύγουμε για το καλό του... κεφαλιού μας
ygeiamou.gr team
Τη διατροφή που προφυλάσσει από εγκεφαλικά επεισόδια ανακάλυψαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Ειδικότερα, τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο Neurology της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας έδειξαν ότι κατανάλωση τροφίμων φυτικής προσέλευσης και ο περιορισμός κατανάλωσης ραφιναρισμένων άλευρων και σακχάρων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου έως και 10%.
Είναι ενδιαφέρον πως, η διατροφή με βάση τα φυτικά τρόφιμα φάνηκε να μειώνει τον κίνδυνο μόνο για τα ισχαιμικά και όχι αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια. Τα ισχαιμικά αποτελούν την πλειονότητα των εγκεφαλικών επεισοδίων, περίπου 85%, και συμβαίνουν όταν αποφράζεται η κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Τα αιμορραγικά προκαλούνται εξαιτίας αιμορραγίας που συμβαίνει μέσα ή γύρω από τον εγκέφαλο (εγκεφαλική αιμορραγία).
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.
Πάρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Σέριφο, Σίφνο; Όπου και όσο μακριά και αν ταξιδεύεις αυτό το καλοκαίρι, υπάρχει ένας απίστευτα πιο γρήγορος, πιο άνετος και πιο συναρπαστικός τρόπος για τα προσεγγίσεις.