Έμφραγμα: Πιο γερή η καρδιά αυτών των γυναικών

Μαχόμαστε διαρκώς ενάντια του λίπους στο σώμα μας, φαίνεται όμως ότι η ύπαρξή του όχι μόνο δεν είναι επιβαρυντική, αλλά μάλλον φιλική με την γυναικεία καρδιά! Δείτε το αναπάντεχο εύρημα των επιστημόνων

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA) που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Heart Association δείχνει ότι παρόλο που οι άνθρωποι με υψηλή μυϊκή μάζα έχουν λιγότερες πιθανότητες θανάτου από καρδιακές παθήσεις, φαίνεται ότι οι γυναίκες που έχουν υψηλότερα επίπεδα σωματικού λίπους –ανεξάρτητα από τη μυϊκή τους μάζα- έχουν υψηλότερο βαθμό προστασίας από τις γυναίκες με λιγότερο ποσοστό λιπώδους ιστού στο σώμα τους.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα για τη σύνθεση του σώματος 11.463 ανθρώπων άνω των 20 ετών που συλλέχθηκαν σε μια περίοδο 15 ετών. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες: α) χαμηλή μυϊκή μάζα και σωματικό λίπος, β) χαμηλή μυϊκή μάζα και υψηλό σωματικό λίπος, γ) υψηλή μυϊκή μάζα και χαμηλό σωματικό λίπος και δ) υψηλή μυϊκή μάζα και υψηλό σωματικό λίπος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr