Κοιλιά: Τρεις κινήσεις που μειώνουν το πιο επικίνδυνο λίπος

Κοιλιά: Τρεις κινήσεις που μειώνουν το πιο επικίνδυνο λίπος

Το σπλαχνικό λίπος που περιβάλλει τα όργανα της κοιλιάς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία. Μπορείτε όμως να το νικήσετε ξεκινώντας με τρεις καίριες κινήσεις

190807162609_woman_belly
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα περιττά κιλά μπορεί να δυσκολέψουν την καθημερινότητα μας αλλά και να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα υγείας. Αυτό που όμως δε φανταζόμασταν είναι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία το σημείο του σώματος που συσσωρεύεται το περισσότερο λίπος. Πιο συγκεκριμένα, όπως εξηγούν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ  το σπλαχνικό λίπος, αυτό που περιβάλλει τα όργανα στο εσωτερικό της κοιλιάς είναι πιο επικίνδυνο από το υποδόριο (το λίπος δηλαδή "κάτω από το δέρμα") λίπος που μπορείτε να τσιμπήσετε με τα δάχτυλά σας.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα λιπώδη κύτταρα δεν είναι απλώς αδρανείς αποθήκες λίπους. Είναι ενεργά κύτταρα που λειτουργούν ως μικροσκοπικά ενδοκρινικά όργανα, δημιουργώντας και εκκρίνοντας ορμόνες επηρεάζοντας άλλους ιστούς. Ειδικότερα τα κύτταρα του σπλαχνικού λίπους έχουν τέτοια δυναμική που μπορούν να προκαλέσουν μια σειρά χρόνιων παθήσεων, όπως των καρδιαγγειακών παθήσεων, της άνοιας και των καρκίνων του μαστού και του παχέος εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης