Η νόσος – ταμπού που αποτελεί τον συχνότερο εχθρό των νέων ανδρών

Η νόσος – ταμπού που αποτελεί τον συχνότερο εχθρό των νέων ανδρών

Ο καρκίνος του όρχεος είναι ο συχνότερα εμφανιζόμενος καρκίνος στα αγόρια και τους νέους άνδρες ηλικίας 20-40 ετών. Ο δρ. Ιωάννης Μπουζαλάς, Ουρολόγος - Διευθυντής ΣΤ΄ Ουρολογικής Κλινικής Metropolitan General επισημαίνει τα συμππτώματα που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν

191209191232_man
Κάθε μία ώρα, κάπου στον κόσμο, ένας νέος άντρας διαγιγνώσκεται με καρκίνο του όρχεος και κάθε μέρα μια ζωή χάνεται από την ίδια αιτία. Ο Απρίλιος είναι παγκόσμια ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του όρχεος. Δυστυχώς στη χώρα μας η ενημέρωση για αυτό το είδος καρκίνου είναι ελλιπής. Το θέμα θεωρείται ταμπού από μεγάλη μερίδα των νέων, παρόλο που αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια στους νέους άνδρες.

Ο καρκίνος του όρχεος είναι ο συχνότερα εμφανιζόμενος καρκίνος στα αγόρια και τους νέους άνδρες ηλικίας 20-40 ετών. Θεωρείται σήμερα η πλέον θεραπεύσιμη μορφή κακοήθειας του ουροποιητικού συστήματος και τα ποσοστά επιβίωσης στα πρώιμα στάδια αγγίζουν το 100%. Η συνηθέστερη κλινική εκδήλωση είναι η ανώδυνη διόγκωση του όρχι, την οποία ο ασθενής διαπιστώνει συνήθως μόνος του ή ανακαλύπτεται από την ερωτική του σύντροφο. Η αυτοεξέταση των όρχεων είναι απλή και συστήνεται να γίνεται μία φορά το μήνα στους νέους άνδρες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης