Τρώμε ό,τι θέλουμε ή ό,τι τρώει ο διπλανός μας; Η απάντηση θα σας εκπλήξει
Δεν είναι η πείνα ή οι λιγούρες που θα μας οδηγήσουν στην τελική επιλογή γεύματος αλλά... ο διπλανός μας. Σε αυτό κατέληξαν ερευνητές από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, σύμφωνα με τους οποίους αρκεί η κοινωνική επαφή για να μας επηρεάσει, χωρίς απαραιτήτως να «ταιριάζουμε» διατροφικά με τον συνδαιτημόνα μας
Μάριος Οικονόμου
Τα τρόφιμα που θα καταναλώσουμε σε έναν χώρο εστίασης δεν τα επιλέγουμε με γνώμονα την πείνα ή τις ορέξεις μας αλλά, συχνότατα, βάσει του τι τρώει ο διπλανός μας, διατείνονται ερευνητές από Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης. Η πρόσφατη έρευνά τους που δημοσιεύεται στο Nature Human Behaviour, επισημαίνει τη σημαντική επιρροή των κοινωνικών σχέσεων στη διατροφή μας.
«Διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι συνηθίζουν να αντανακλούν τις διατροφικές επιλογές όσων συγχρωτίζονται στο πλαίσιο των κοινωνικών τους σχέσεων», ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής Douglas Levy από το Κέντρο Ερευνών του Ινστιτούτου Υγείας Mongan του Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, προσθέτοντας ότι πλήθος πολυετών μελετών παρατήρησης έχουν αναδείξει τη σημαντική επιρροή που ασκούν όχι μόνο άτομα των στενών κοινωνικών μας κύκλων αλλά και τυχαίοι γνωστοί στο τι θα αποφασίσουμε να φάμε. Πρόκειται για μια επιρροή συχνά επικίνδυνη, καθώς εμφανίζει συνάφεια με αύξηση σωματικού βάρους, υπερκατανάλωση αλκοόλ και κακές διατροφικές συμπεριφορές. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να παραμείνουμε ενυδατωμένοι και ασφαλείς όταν οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες – Η σημασία της ποιότητας του νερού.
Η δεύτερη κατά σειρά δράση του φετινού προγράμματος (2024) πραγματοποιήθηκε μεταξύ 21 και 24 Ιουνίου στη Σαντορίνη, συγκεντρώνοντας από ακτές και βυθούς το διόλου ευκαταφρόνητο μέγεθος των 306,5 κιλών απορριμμάτων.
Το στρατηγικό πλάνο της Coca-Cola Τρία Έψιλον βασίζεται στον ψηφιακό και τεχνολογικό μετασχηματισμό, και στοχεύει στη βιωσιμότητα και την ενίσχυση της κοινωνίας.