Έχετε δυνατή αίσθηση γεύσης; Τι σημαίνει αυτό για τον κίνδυνο νόσησης με Covid-19
Εάν το μπρόκολο, το σέλινο ή το λάχανο είναι τρόφιμα που δεν μπαίνουν ποτέ στο πιάτο σας λόγω της πικρής τους γεύσης, μπορεί να είστε πιο προστατευμένοι από ό,τι νομίζετε από την COVID-19 – Νέα επιστημονική μελέτη συνδέει το πόσο έντονη είναι η αίσθηση της γεύσης σε κάποιους ανθρώπους με τον κίνδυνο νόσησης και νοσηλείας από κορωνοϊό
ygeiamou.gr team
Οι άνθρωποι με οξυμένη αίσθηση της γεύσης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις πικρές γεύσεις. Αυτοί, λοιπόν, όχι μόνο έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από COVID-19 σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν έχουν τόσο οξυμένη γεύση, αλλά και λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευθούν λόγω κορωνοϊού, υποστηρίζουν οι επιστήμονες σε νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της μελέτης οι άνθρωποι αυτοί βίωναν τα συμπτώματα της COVID-19 μόνο για περίπου πέντε ημέρες και όχι 23 που διαρκούν κατά μέσο όρο στους ανθρώπους με φυσιολογική αίσθηση της γεύσης.
Το πώς ακριβώς ή ακόμα και το αν πράγματι η γεύση επηρεάζει τον κίνδυνο COVID-19 δεν είναι πλήρως κατανοητό, αλλά οι ερευνητές έχουν μια θεωρία: Οι υποδοχείς της πικρής γεύσης –όπως ο λεγόμενος T2R38- βρίσκονται στους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας.
Το Manko Athens, η πολυαναμενόμενη νέα άφιξη του Οne&Only που έχει τη μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει ήδη γίνει talk of the town