Μυωπία: Δυστυχώς «τρώει» ώρες από μια πολύτιμη καθημερινή συνήθεια

Μυωπία: Δυστυχώς «τρώει» ώρες από μια πολύτιμη καθημερινή συνήθεια

Τη σχέση μυωπίας-ανεπαρκούς ύπνου ανέδειξε πρόσφατη μελέτη από την Αυστραλία, ευρήματα που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους νέους που δεν αποχωρίζονται την οθόνη του κινητού

210603145911_woman_sleeping
Όχι ευχάριστα νέα φέρνουν στο φως οι επιστήμονες για όσους ταλαιπωρούνται από μυωπία. Σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης αυστραλιανής μελέτης που δημοσιεύονται στο Sleep, η πλέον κοινή διαθλαστική ανωμαλία δεν σχετίζεται απλώς με αυξημένες πιθανότητες για κάποια εκφυλιστική πάθηση των ματιών στο μέλλον αλλά και με τον κακό ύπνο.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι οι μύωπες έχουν πιο αργό κιρκαδικό ρυθμό (βιολογικό ρολόι) και εκκρίνεται λιγότερη μελατονίνη από τον εγκέφαλό τους σε σύγκριση με όσους έχουν άριστη όραση. Η μελατονίνη είναι ορμόνη υπεύθυνη για τη ρύθμιση του βραδινού ύπνου.

Στην έρευνα με επικεφαλής τον Δρ Ranjay Chakraborty, οπτομέτρη στο Κολλέγιο Νοσηλευτικής και Επιστημών Υγείας και στο ίδρυμα ερευνών Caring Futures Institute του Πανεπιστημίου Flinders, συμμετείχαν 18 νέοι με μυωπία και 14 με υγιή όραση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης