Εγκυμοσύνη: Η διατροφή που μειώνει έως και 32% τον κίνδυνο επιπλοκών

Η διατροφή έχει τη δύναμη να θωρακίσει τον οργανισμό της γυναίκας και να αποτρέψει την εμφάνιση επιπλοκών όπως ο διαβήτης κύησης και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Νεότερη έρευνα αποκαλύπτει το είδος της διατροφής που θωρακίζει

Αν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος ή είστε ήδη, το να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διάφορων συχνών επιπλοκών της εγκυμοσύνης, υποστηρίζουν οι επιστήμονες σε νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition.

Η μελέτη περιελάμβανε σχεδόν 1.900 γυναίκες που συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια διατροφής στην όγδοη και 13η εβδομάδα της κύησης, ενώ έκαναν και εκτιμήσεις σχετικά με το τι έτρωγαν τους προηγούμενους τρεις μήνες. Από την 16η έως την 22η και από την 24η έως την 29η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες περιέγραφαν με λεπτομέρεια τι έτρωγαν το προηγούμενο 24ωρο.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr