Καύσωνας: Τι να τρώμε στα 40άρια

Καύσωνας: Τι να τρώμε στα 40άρια

Καθώς ο υδράργυρος σκαρφαλώνει σε μεγάλα ύψη, ο ιδρώτας κυλάει και τα ρούχα κολλούν στο σώμα μας, είναι απαραίτητο να κάνουμε μερικές αλλαγές στη διατροφή μας προκειμένου να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να προσαρμοστεί στις υψηλές θερμοκρασίες

Καύσωνας: Τι να τρώμε στα 40άρια
Με τη βοήθεια των διαιτολόγων σας αποκαλύπτουμε όλα όσα πρέπει να προσέξετε αυτές τις καυτές καλοκαιρινές μέρες όπου η ενυδάτωση θα πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας.

Τρώμε συχνά και μικρά γεύματα. Έτσι δεν επιβαρύνουμε το πεπτικό μας σύστημα, τη στιγμή που, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, τόσο το αναπνευστικό όσο και το κυκλοφορικό σύστημα ήδη καταπονούνται.

Αποφεύγουμε τις πλούσιες σε λιπαρά τροφές (κόκκινο κρέας,ολόπαχα τυριά) που απαιτούν περισσότερο χρόνο για την πέψη τους και ζεσταίνουν το σώμα. Το ψάρι, τα θαλασσινά, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα και τα άπαχα γαλακτομικά είναι καλύτερες επιλογές. Μετριάζουμε επίσης τα πολλά καρυκεύματα και τα μπαχαρικά.

Εάν νιώθετε ότι σας έχει «κοπεί» η όρεξη το μεσημέρι επιλέξτε ένα ελαφρύ γεύμα π.χ., ζυμαρικά με ελαφριά σάλτσα ντομάτας ή άλλων λαχανικών, ριζότο με θαλασσινά ή λαχανικά, μια σαλάτα με άπαχο τυρί ή τόνο ή κοτόπουλο και μια φέτα ψωμί.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή