Τα τρόφιμα που οξύνουν την όραση και καταπολεμούν την φλεγμονή
Δύο τρόφιμα φαινομενικά διόλου ταιριαστά μεταξύ τους, στην πραγματικότητα όμως περιέχουν παρόμοιες ευεργετικές ουσίες που δυναμώνουν την όραση και καταπολεμούν τη φλεγμονή. Ανακαλύψτε τα!
ygeiamou.gr team
Το κακάο και τα κόκκινα μούρα, δύο τρόφιμα πλούσια σε πολυφαινόλες μπήκαν κάτω από το μικροσκόπιο ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης με στόχο να διερευνήσουν εάν προστατεύουν και οξύνουν την όραση. Τα κόκκινα μούρα είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, μια ομάδα φλαβανολών υπεύθυνων για το χαρακτηριστικό χρώμα των μούρων, που συσχετίζονται και με τις ευεργετικές ιδιότητες που έχουν για τη καρδιά αλλά και στην καταπολέμηση της φλεγμονής.
Από την άλλη, το κακάο είναι εξίσου πλούσιο σε φλαβανόλες, που επιβραδύνουν τη γήρανση του εγκεφάλου αλλά και φαινολικά οξέα, ενώ περιέχει θεοβρωμίνη, η οποία σε αντίθεση με την καφεϊνη, έχει την ικανότητα να μειώνει την αρτηριακή πίεση.
Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργάνωσε η Κωτσόβολος οι αθλητές από τις δύο αποστολές μίλησαν για τους αγώνες της ζωής τους, δίνοντας έμπνευση, ελπίδα και αισιοδοξία.
Στα 23 της χρόνια η σκοπεύτρια από τα Χανιά αγωνίζεται στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της. Και μπορεί, όπως παραδέχεται να έχει άγχος, αλλά στο τέλος κερδίζει η ακόμα μεγαλύτερη προσμονή της για τη μεγαλύτερη έως σήμερα αθλητική πρόκληση της ζωής της.