Αυτά είναι πολυτιμότερα ω-3 λιπαρά οξέα που θωρακίζουν την καρδιά – Βάλτε τα στο πιάτο σας

Αυτά είναι πολυτιμότερα ω-3 λιπαρά οξέα που θωρακίζουν την καρδιά – Βάλτε τα στο πιάτο σας

Πολύτιμα αναδεικνύονται τα ω-3 λιπαρά οξέα για την υγεία της καρδιάς, ενώ τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι μια συγκεκριμένη κατηγορία τους αποδεικνύεται «πρωταθλητής» στην θωράκιση της καρδιαγγειακής υγείας

210709213636_omega3lipara
Πλήθος ερευνών έχουν κατατάξει τα ω-3 λιπαρά οξέα στα απαραίτητα συστατικά μιας υγιεινής διατροφής για καλή καρδιαγγειακή υγεία. Επιπλέον, νέα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο New England Journal of Medicine από τη δοκιμή Reduction of Cardiovascular Events with Icosapent Ethyl-Intervention Trial (REDUCE-IT) το 2018 για τη θετική επίδραση του EPA (εικοσαπεντεανοϊκό οξύ) στη μείωση των καρδιαγγειακών συμβάντων, έδειξαν πως μια μεγάλη δόση των εν λόγω ω-3 λιπαρών οξέων αποδείχτηκε πράγματι ευεργετική για τους ασθενείς υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου.

Σημειώνεται ότι οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι των ω- 3 λιπαρών οξέων είναι δυο: τα EPA ή αλλιώς εικοσαπεντεανοϊκό οξύ και τα DHA ή αλλιώς δοκοσαξεξανοϊκό οξύ. Το εικοσαπεντεανοϊκό οξύ (EPA) και το δοκοσαξεξανοϊκό οξύ (DHA) είναι οι τύποι που απαντώνται σε λιπαρά ψάρια, όπως ο σολοµός, η πέστροφα, ο τόνος, το σκουµπρί και οι σαρδέλες, ορισµένα άλλα είδη θαλασσινών και άλγη. Βρίσκονται επίσης σε συµπληρώµατα διατροφής, όπως το ιχθυέλαιο.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης