Γόνατο και ισχίο: Αποκατάσταση της κίνησης με τη ρομποτική τεχνολογία ΜΑΚΟ

Η νέα ρομποτική τεχνολογία ΜΑΚΟ βρίσκεται στο ΥΓΕΙΑ και σε άλλα 1.000 νοσοκομεία του κόσμου μεταξύ των οποίων τα 750 βρίσκονται στις ΗΠΑ, αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Δρετάκης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός και Διευθυντής της Β’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ για τη μέθοδο που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ανθρώπινων σφαλμάτων και να οδηγήσει σε άριστο χειρουργικό αποτέλεσμα

Η χρήση της ρομποτικής ορθοπαιδικής έχει αυξήσει απίστευτα την ακρίβεια των επεμβάσεων αρθροπλαστικής τα τελευταία χρόνια, της αντικατάστασης δηλαδή γόνατος και ισχίου.

Η εξελιγμένη τεχνολογία του ρομποτικού συστήματος ΜΑΚΟ Stryker μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ανθρώπινων σφαλμάτων και να οδηγήσει σε άριστο χειρουργικό αποτέλεσμα. Οι εφαρμογές της ρομποτικής ορθοπαιδικής είναι η αρθροπλαστική του ισχίου, η μερική αντικατάσταση τμήματος του γόνατος και η ολική αντικατάσταση του γόνατος. Τα χαρακτηριστικά σημεία που οδηγούν στην πολύ αυξημένη ακρίβεια είναι η υψηλής ανάλυσης χαρτογράφηση της άρθρωσης με αξονική τομογραφία και η προπαρασκευή για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων με τους ρομποτικούς βραχίονες. Οι ασθενείς που ωφελούνται από την ρομποτική τεχνολογία σηκώνονται μέσα σε λίγες ώρες με πλήρη φόρτιση και αποδεδειγμένα έχουν λιγότερες ανάγκες από αναλγητικά και από παραμονή στο κρεβάτι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr