Τα νόστιμα τρόφιμα που αυξάνουν κατά 10% τον κίνδυνο καρδιαγγειακού επεισοδίου – Πόσες μερίδες κάνουν κακό
Τα νόστιμα και αγαπημένα «απαγορευμένα» τρόφιμα όπως fast food, γλυκά και αναψυκτικά αναδεικνύουν σε νούμερο ένα απειλή τα αποτελέσματα έρευνας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, όχι της σιλουέτας μας αυτή τη φορά αλλά της καρδιαγγειακής υγείας
ygeiamou.gr team
Πώς μπορούν να βλάψουν την υγεία δέκα χρόνια κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων; Προπαρασκευασμένα γεύματα, fast food, γλυκά, αλλαντικά, κοτομπουκιές, αναψυκτικά και γλυκά δεν είναι μόνο εχθροί της σιλουέτας αλλά, κυρίως, μεγάλη απειλή για την καρδιαγγειακή υγεία.
Την «σκοτεινή» πλευρά των νόστιμων πειρασμών αναδεικνύουν τα τελευταία ευρήματα από την προοπτική μελέτη ΑΤΤΙΚΗ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας για το 2021.
Τα αποτελέσματα της δεκαετούς μελέτης (2001-2012) είναι μια σημαντική προσθήκη στην περιορισμένη βιβλιογραφία αναφορικά με τη σχέση αυτού του τύπου τροφίμων με τις αυξημένες πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφράγματος.
Στη μελέτη συμμετείχαν 2.020 συμμετέχοντες (1.014 άνδρες και 1.006 γυναίκες) χωρίς διαγνωσμένη καρδιοπάθεια, με διάμεση ηλικία τα 45 έτη και κατανάλωση κατά προσέγγιση 15 μερίδων υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων την εβδομάδα, σύμφωνα με τις απαντήσεις τους σχετικά με τα ποτά και τρόφιμα που κατανάλωσαν επτά ημέρες πριν την έρευνα.
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.
Πάρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Σέριφο, Σίφνο; Όπου και όσο μακριά και αν ταξιδεύεις αυτό το καλοκαίρι, υπάρχει ένας απίστευτα πιο γρήγορος, πιο άνετος και πιο συναρπαστικός τρόπος για τα προσεγγίσεις.