Στρες: Επτά τρόποι να το νικήσετε πριν σας καταβάλει

Στρες: Επτά τρόποι να το νικήσετε πριν σας καταβάλει

Σε μια εποχή που η καθημερινότητά μας είναι πλημμυρισμένη από δεκάδες δουλειές, υποχρεώσεις και ασχολίες, το αίσθημα του στρες μπορεί να καταρρακώσει και τον πιο ανθεκτικό χαρακτήρα – Δείτε επτά απλούς τρόπους να το αντιμετωπίσετε και ανακουφιστείτε εύκολα και γρήγορα

210909164819_stress-1280x720__1_
Παρά το γεγονός ότι η απόκριση του στρες στον ανθρώπινο οργανισμό αποτελούσε αρχικά μια στιγμιαία και έντονη αντίδραση, στη σημερινή εποχή συνιστά ένα σύγχρονο φαινόμενο που μπορεί να εμφανίζεται ακόμα και καθημερινά, χειροτερεύοντας τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων.

Η επιστημονική έρευνα έχει ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα του στρες και έχει αναδείξει αρκετούς τρόπους για την αντιμετώπισή του. Παρακάτω ακολουθούν επτά από αυτούς.

1. Ασκηθείτε
Η σωματική άσκηση είναι εξίσου επωφελής για το μυαλό όσο και για το σώμα. Οι ειδικοί προτείνουν τον συνδυασμό ή την εναλλαγή σε αεροβική άσκηση με προπόνηση ενδυνάμωσης, ευλυγισίας και ευελιξίας, με στόχο την ενίσχυση των ενδορφινών. Μια μελέτη, μάλιστα, βρήκε ότι οι άνθρωποι συμμετέχουν σε ομαδικά προγράμματα άσκησης παρουσιάζουν μεγαλύτερη βελτίωση στην ψυχική, σωματική και συναισθηματική τους υγείας, συγκριτικά με όσους γυμνάζονται μόνοι τους.



Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης