Διαβήτης: Το δημητριακό – υπερτρόφιμο που μειώνει τον κίνδυνο
26.09.2020
16:31
Και όμως, ένα δημητριακό που έχει συνδεθεί με τη διατροφή των καναρινιών μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο διαβήτη. Διαβάστε εδώ περί τίνος πρόκειται
Γνωστό από την αρχαιότητα με καταγωγή από την Ασία και την Αφρική αλλά ευρέως διαδεδομένο και στην Ευρώπη -οι αρχαίοι Έλληνες το καλλιεργούσαν για την παρασκευή ψωμιού-, το κεχρί αποτελεί ένα δημητριακό-υπερτρόφιμο που, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη δημοσιευμένη στο Frontiers in Nutrition, μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη.
Ειδικότερα, η ανάλυση 65 μελετών από όλο τον κόσμο σχετικά με την επίπτωση της κατανάλωσης κεχριού στον γλυκαιμικό δείκτη, έδειξε ότι το δημητριακό πέτυχε μείωσή του 12-15%. Ο γλυκαιμικός δείκτης αφορά τον βαθμό αύξησης των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα από υδατανθρακούχα τρόφιμα, με την υψηλότερη τιμή του να συνεπάγεται μεγαλύτερη αύξηση.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ειδικότερα, η ανάλυση 65 μελετών από όλο τον κόσμο σχετικά με την επίπτωση της κατανάλωσης κεχριού στον γλυκαιμικό δείκτη, έδειξε ότι το δημητριακό πέτυχε μείωσή του 12-15%. Ο γλυκαιμικός δείκτης αφορά τον βαθμό αύξησης των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα από υδατανθρακούχα τρόφιμα, με την υψηλότερη τιμή του να συνεπάγεται μεγαλύτερη αύξηση.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr