Το αγαπημένο υπερτρόφιμο που καταπολεμά τη γήρανση και την φλεγμονή
26.09.2021
18:35
Το αν η κατανάλωση κακάο, που είναι γνωστό για το περιεχόμενό του σε ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρά μας από τη βλάβη, μας βοηθά να γεράσουμε καλύτερα, είναι ένα ερώτημα στο οποίο οι επιστήμονες προσπαθούν εδώ και χρόνια να απαντήσουν – Τι συμπεράσματα προκύπτουν από νέα επιστημονική εργασία
Ερευνητές από το Νοσοκομείο Brigham and Women’s και το Ερευνητικό Αντικαρκινικό Κέντρο Fred Hutchinson αναζητούν απαντήσεις στο αίμα 600 ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στη μεγαλύτερη δοκιμή για την επίδραση των συμπληρωμάτων κακάο καθώς και μιας κοινής πολυβιταμίνης στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρκίνου και άλλων παθήσεων.
Πιο αναλυτικά, η δοκιμή COSMOS (COcoa Supplement and Multivitamin Outcomes Study) συγκέντρωσε δεδομένα από 21.444 άνδρες και γυναίκες, εξετάζοντας την επίδραση των συμπληρωμάτων εκχυλίσματος κακάο ή/και πολυβιταμινών σε κοινά προβλήματα υγείας, τα περισσότερα από τα οποία επιδεινώνονται με την ηλικία.
Γενικότερα, η σοκολάτα θεωρείται ωφέλιμη λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε φλαβανόλες, αντιοξειδωτικά που παράγουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη απόκριση, και οι οποίες αποτελούν το βασικό συστατικό, ιδιαίτερα της μαύρης σοκολάτας και του κακάο που είναι πιο αγνές μορφές σοκολάτας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι φλαβανόλες είναι καλές για την υγεία, αλλά το ερώτημα έγκειται στην ποσότητα και στον τρόπο με τον οποίο είναι περισσότερο ωφέλιμες.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Πιο αναλυτικά, η δοκιμή COSMOS (COcoa Supplement and Multivitamin Outcomes Study) συγκέντρωσε δεδομένα από 21.444 άνδρες και γυναίκες, εξετάζοντας την επίδραση των συμπληρωμάτων εκχυλίσματος κακάο ή/και πολυβιταμινών σε κοινά προβλήματα υγείας, τα περισσότερα από τα οποία επιδεινώνονται με την ηλικία.
Γενικότερα, η σοκολάτα θεωρείται ωφέλιμη λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε φλαβανόλες, αντιοξειδωτικά που παράγουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη απόκριση, και οι οποίες αποτελούν το βασικό συστατικό, ιδιαίτερα της μαύρης σοκολάτας και του κακάο που είναι πιο αγνές μορφές σοκολάτας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι φλαβανόλες είναι καλές για την υγεία, αλλά το ερώτημα έγκειται στην ποσότητα και στον τρόπο με τον οποίο είναι περισσότερο ωφέλιμες.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr