Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Πώς μπορεί να επηρεάσει τον μηνιαίο κύκλο των γυναικών

Διαταραχές στο μηνιαίο κύκλο τους ανέφεραν χιλιάδες γυναίκες στη Βρετανία μετά τον εμβολιασμό τους κατά του νέου κορωνοϊού. Επιστήμονας από το Imperial College επιχειρεί μια ερμηνεία του φαινομένου και της αιτιώδους σχέσης του με τα εμβόλια

Περισσότερες από 30.00 γυναίκες στη Βρετανία έχουν αναφέρει διαταραχές στον μηνιαίο κύκλο τους κατόπιν του εμβολιασμού τους έναντι της COVID-19, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών κολπικής αιμορραγίας. Οι αναφορές έχουν υποβληθεί στην επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του Βρετανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Με δημοσίευσή της στο BMJ, η Δρ Victoria Male, ειδικός σε ζητήματα αναπαραγωγής από το Imperial College του Λονδίνου, προσεγγίζει το ζήτημα και εξηγεί την πιθανή συνάφεια των εμβολίων με τις επιπλοκές της εμμηνόρροιας.

Σύμφωνα με την ίδια, οι αλλαγές του μηνιαίου κύκλου δεν συγκαταλέγονται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες από τον εμβολιασμό ενώ δεν υπάρχει επιστημονικώς αποδεδειγμένη συσχέτισή του με επιπτώσεις στη γονιμότητα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αναφέρει, οι διαταραχές ήταν παροδικές, με την εμμηνόρροια να σταθεροποιείται ξανά στον επόμενο κύκλο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr