Επίδομα Ασθενειών: Πότε το δικαιούστε και πόσο ανεβαίνει το ασφάλιστρο

Τι ακριβώς είναι το επίδομα σοβαρών ασθενειών που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρίες και τι σας εξασφαλίζει με τη διάγνωση μιας σοβαρής ασθένειας. Ενημερωθείτε

Τη διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων στο άμεσο μέλλον για το γενικό πληθυσμό προανήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να προλαμβάνονται στα πρώτα στάδια οι σοβαρές ασθένειες. Οι προληπτικές εξετάσεις θα αφορούν την κακοήθεια του τραχήλου της μήτρας, του μαστού, του παχέος εντέρου ενώ παράλληλα θα εξετάζονται και οι καρδιαγγειακοί κίνδυνοι.

Ωστόσο αυτό το πακέτο των προληπτικών εξετάσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση, τόσο των σοβαρών ασθενειών που προαναφέρθηκαν όσο και πολλών ακόμα παρέχουν εδώ και χρόνια τα προγράμματα υγείας. Κάποιες βασικές εξετάσεις παρέχονται δωρεάν ενώ άλλες πιο εξειδικευμένες σε χαμηλότερες τιμές σε συνεργασία με τα συνεργαζόμενα δίκτυα γιατρών και διαγνωστικών κέντρων.

Το πρόγραμμα υγείας για τις σοβαρές νόσους δε προβλέπει μόνο την κάλυψη των νοσοκομειακών εξόδων αλλά και χρηματικά επιδόματα στο χέρι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr