Ημικρανία: Το διατροφικό μοτίβο που ανακουφίζει και μειώνει τις κρίσεις
14.10.2020
12:21
Τα λιπαρά οξέα που ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο επισημαίνουν ειδικοί από το Χάρβαρντ, ανατρέχοντας σε πρόσφατη μελέτη που ανέδειξε τη διατροφή-σύμμαχο για όσους πάσχουν από συχνές ημικρανίες
Περισσότερα λιπαρά ψάρια όπως σολομός, ρέγγα, σαρδέλες, σκουμπρί και πέστροφα μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση σε άτομα που ταλαιπωρούνται από συχνές ημικρανίες χάρη σε ένα σημαντικό τους θρεπτικό στοιχείο: τα ω-3 λιπαρά οξέα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMJ συμπέρανε ότι οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι των ω-3 λιπαρών οξέων, το εικοσαπεντεανοϊκό οξύ (EPA) και το δοκοσαξεξανοϊκό οξύ (DHA), πέτυχαν σημαντικά οφέλη στους 182 συμμετέχοντες με συχνές ημικρανίες, 16 περίπου τον μήνα με διάρκεια μεγαλύτερης των πέντε ωρών συνήθως.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Σύμφωνα με τους ειδικούς από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMJ συμπέρανε ότι οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι των ω-3 λιπαρών οξέων, το εικοσαπεντεανοϊκό οξύ (EPA) και το δοκοσαξεξανοϊκό οξύ (DHA), πέτυχαν σημαντικά οφέλη στους 182 συμμετέχοντες με συχνές ημικρανίες, 16 περίπου τον μήνα με διάρκεια μεγαλύτερης των πέντε ωρών συνήθως.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr