Το αντικαρκινικό αρωματικό βότανο που προστατεύει το ήπαρ

Το αντικαρκινικό αρωματικό βότανο που προστατεύει το ήπαρ

Προσφέρει ασυναγώνιστο άρωμα στα φαγητά μας αλλά και στην κουζίνα μας, παράλληλα όμως θωρακίζει τον οργανισμό μας από ορισμένες μορφές καρκίνου και συμβάλλει στη γήρανση του δέρματος. Ανακαλύψτε γιατί θα πρέπει να εντάξετε τον βασιλικό στη διατροφή σας

211020143301_basilikos
Η αλήθεια είναι πως την έντονη γεύση του βασιλικού ή τη λατρεύεις ή τη μισείς. Εκτός όμως από τη γεύση, το σίγουρο είναι ότι ο βασιλικός έχει και πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας, καθώς όπως θα ανακαλύψετε παρακάτω, περιέχει πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα και πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών.

Τα φύλλα του βασιλικού περιέχουν ασβέστιο και βιταμίνη Κ. Η ποικιλία του γλυκού βασιλικού μάλιστα, έχει υψηλή συγκέντρωση της δραστικής ουσίας ευγενόλης (ο γλυκός – πλατύφυλλος βασιλικός, ο οποίος έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα αιθέριου ελαίου καλλιεργείται παντού).

Πριν πάρετε την απόφαση να τον εντάξετε στο εβδομαδιαίο σας διατροφολόγιο, χρήσιμο θα ήταν να γνωρίζετε και τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Το αιθέριο έλαιο του βασιλικού έχει φαρμακευτικά οφέλη, ενώ παραδοσιακά χρησιμοποιείτο ως θεραπεία για τα δαγκώματα φιδιού, του κοινού κρυολογήματος και της φλεγμονής στις ρινικές κοιλότητες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης