Οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού δρουν με τη λογική των εμβολίων «εκπαιδεύοντας» τον οργανισμό ώστε να καταπολεμά το οξειδωτικό στρες, θωρακίζοντας έτσι την υγεία σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που ρίχνει φως στους μηχανισμούς πίσω από τα οφέλη του βοτάνου
Μάριος Οικονόμου
Είναι γνωστό ότι το πράσινο τσάι είναι σύμμαχος στο κυνήγι της μακροζωίας. Αυτό που μάλλον δεν ήταν γνωστό και αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ζυρίχης (ETH Zurich) και το Πανεπιστήμιο της Ιένας που δημοσιεύεται στο Aging, είναι ο παράδοξος τρόπος που το βότανο θωρακίζει την υγεία μας.
Η κυρίαρχη θεωρία αποδίδει τα οφέλη του πράσινου τσαγιού στις κατεχίνες του, την επικατεχίνη γαλλικού εστέρα (ECG) και την επιγαλλοκατεχίνη γαλλικού εστέρα (EGCG), οι οποίες ανήκουν στην ομάδα των πολυφαινολών και έχουν συνδεθεί με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που αποτρέπουν το οξειδωτικό στρες στον οργανισμό, εμποδίζοντας τις ελεύθερες ρίζες να βλάψουν τα κύτταρα ή το DNA.
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.