
Τα βότανα και μπαχαρικά που μείωνουν την αρτηριακή πίεση – Πόσα γραμμάρια χρειάζονται
Τα βότανα και μπαχαρικά που μείωνουν την αρτηριακή πίεση – Πόσα γραμμάρια χρειάζονται
Εάν δεν αρκείστε μόνο στο αλατοπίπερο όσον αφορά τη μαγειρική και σας αρέσει να πειραματίζεστε χρησιμοποιώντας διαφορετικά μπαχαρικά και αρωματικά, τότε χωρίς να το ξέρετε, βελτιώνετε την υγεία της καρδιάς σας

Ρίγανη, θυμάρι, κουρκουμάς, κύμινο, κανέλα, μοσχοκάρυδο… Η λίστα με τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε παραδοσιακά στην ελληνική κουζίνα και ο συνδυασμός τους δεν έχουν τελειωμό, δίνοντας έντονη γεύση και νοστιμιά στα φαγητά μας. Μια άλλη όμως θετική επίδραση του συνδυασμού των μπαχαρικών έγκειται στην υγεία της καρδιάς σύμφωνα με ερευνητικά ευρήματα, δημοσιευμένα στο American Journal of Clinical Nutrition, καθώς η ποικιλία αυτή μειώνει την αρτηριακή πίεση, χωρίς μάλιστα καμιά άλλη διατροφική παρέμβαση.
Πιο συγκεκριμένα, σε μια διατροφική μελέτη οι ερευνητές διαπίστωσαν τη σύνδεση της κατανάλωσης 6,5 γραμμαρίων (δηλαδή περίπου 1,3 κουταλάκια του γλυκού) μπαχαρικών και βοτάνων την ημέρα με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση μετά από τέσσερις εβδομάδες.
Η υψηλή πρόσληψη νατρίου, μια από τις αιτίες εμφάνισης της υπέρτασης, θα μπορούσε με αυτό τον τρόπο να αποφευχθεί, βελτιώνοντας αποτελεσματικά αλλά και… γευστικά τις τιμές της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα και με την Penny Kris-Etherton, Καθηγήτρια Διατροφικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Evan Pugh: «Προσθέτοντας βότανα και μπαχαρικά στο φαγητό, προσθέσετε γεύση χωρίς να χρειαστείτε επιπλέον νάτριο, ζάχαρη ή κορεσμένα λιπαρά».
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Πιο συγκεκριμένα, σε μια διατροφική μελέτη οι ερευνητές διαπίστωσαν τη σύνδεση της κατανάλωσης 6,5 γραμμαρίων (δηλαδή περίπου 1,3 κουταλάκια του γλυκού) μπαχαρικών και βοτάνων την ημέρα με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση μετά από τέσσερις εβδομάδες.
Η υψηλή πρόσληψη νατρίου, μια από τις αιτίες εμφάνισης της υπέρτασης, θα μπορούσε με αυτό τον τρόπο να αποφευχθεί, βελτιώνοντας αποτελεσματικά αλλά και… γευστικά τις τιμές της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα και με την Penny Kris-Etherton, Καθηγήτρια Διατροφικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Evan Pugh: «Προσθέτοντας βότανα και μπαχαρικά στο φαγητό, προσθέσετε γεύση χωρίς να χρειαστείτε επιπλέον νάτριο, ζάχαρη ή κορεσμένα λιπαρά».
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα