Μακροζωία: Αυτά είναι τα τρόφιμα που αγαπούν την καρδιά και μακραίνουν τη ζωή

Μακροζωία: Αυτά είναι τα τρόφιμα που αγαπούν την καρδιά και μακραίνουν τη ζωή

Η μεγαλύτερη κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων περιορίζει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις και καρκίνο, υποστηρίζει νέα επιστημονική μελέτη – Τι εξετάζουν οι επιστήμονες

Μακροζωία: Αυτά είναι τα τρόφιμα που αγαπούν την καρδιά και μακραίνουν τη ζωή
Μια διατροφή πλούσια σε ξηρούς καρπούς, σπόρους, φυτικά έλαια, αλλά και λιναρόσπορο, αντράκλα και μπρόκολο μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο BMJ.

Συγκεκριμένα, η μελέτη διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία που διέτρεχε ένας άνθρωπος μειωνόταν κατά περίπου 10% αν ακολουθούσε μια διατροφή με υψηλή πρόσληψη α λινολενικού οξέος (ALA), συγκριτικά με συμμετέχοντες που δεν ακολουθούσαν τέτοια διατροφή.

To α-λινολενικό οξύ (ALA) ανήκει στα ω-3 λιπαρά οξέα. Υπενθυμίζουμε ότι στα ω3 λιπαρά οξέα ανήκουν το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (EPA) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), που βρίσκονται κυρίως σε ψάρια και θαλασσινά και το το α-λινολενικό οξύ (ALA) που περιέχεται σε σπόρους, χόρτα και λαχανικά όπως ο λιναρόσπορος, η αντράκλα και το μπρόκολο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης